Secrete care fac minuni pentru sanatatea ta

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 14:55
3759 citiri
Secrete care fac minuni pentru sanatatea ta
Foto: Fox News

Daca te imbolnavesti prea des, iar asta se intampla mai ales in perioada aceasta, cei din jurul tau parand sa aiba o sanatate de invidiat, trebuie sa stii ca exista cateva secrete pentru a ramane imun in fata virusurilor si bacteriilor.

Specialistii au studiat cele mai bune cai prin care putem sa ne mentinem o sanatate de fier, scrie Fox News. Cea mai buna metoda de a nu face bolile sezoniere, cum ar fi gripa, este sa te vaccinezi. Acesta este primul sfat pe care il dau doctorii.

Iesi la aer liber

Se spune ca daca stai in casa nu te vei imbolnavi. Problema este ca acolo vei sta alaturi de alti oameni si, implicit, vei intra in contact cu virusurile pe care ei le poarta. Cel mai bine este sa iesi des la aer liber, in acest mod imunitatea fiindu-ti intarita. Studiile arata ca 30-45 de minute de plimbare in fiecare zi pot face minuni pentru sanatatea ta.

Relaxeaza-te

In perioada Sarbatorilor de iarna, aceasta este o dorinta care are putine sanse de a se implini. Doctorii spun insa ca stresul predispune la raceala. Pe termen lung, anumiti hormoni ai stresului sunt eliberati, asa cum sunt glucocorticoidele. In acest fel, corpul este impiedicat sa produca citokine, care activeaza un mecanism de aparare impotriva bolilor. Important este sa mananci normal, sa dormi destul si sa faci exercitii fizice.

Spala-te pe maini

Este un lucru comun, dar trebuie sa stii ca prin intermediul mainilor murdare virusurile sunt transmise cel mai usor. Ele sunt luate din locurile pe care le atingem cel mai des. De exemplu, pe manerul unei usi, un virus poate trai intre doua si opt ore.

Important este sa iti tii degetele departe de nas, ochi si gura si sa te speli regulat pe maini. Sapunul si apa sunt cele mai eficiente arme. Sapunul simplu este de preferat celui antibacterian, spun specialistii. Totusi, asigura-te ca iti usuci bine mainile dupa spalare, caci microroganismele cauta in special mediul umed.

Dormi atat cat trebuie

Nu este nicio tragedie daca pierzi o noapte, dar ai grija ca asta sa nu devina un obicei. Daca nu dormi cat trebuie esti expus la boli precum diabet, boli de inima, obezitate si depresie. Expertii spun ca fiecare persoana are propriile nevoi legate de somn, dar este bine sa nu dormi mai putin de sapte ore pe noapte.

Daca nu dormi destul, esti expus si riscului de a raci. Un alt lucru important este sa nu te gandesti la problemele pe care le ai cand mergi la culcare. O tehnica de relaxare este incordarea si relaxarea muschilor, inclusiv cei ai gatului.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#prevenire raceala gripa, #intarire imunitate, #somn boli, #sistem imunitar , #gripa