Secretul riscului redus de boli cardiace. Dieta valabilă la orice vârstă descoperită de cercetătorii americani

Miercuri, 25 August 2021, ora 04:23
24295 citiri
Secretul riscului redus de boli cardiace. Dieta valabilă la orice vârstă descoperită de cercetătorii americani
Dieta bazata pe vegetale reduce enorm riscul de boli cardiace FOTO: Green Queen

Oamenii de știință de la mai multe universități din Statele Unite și Canada au reușit să facă o legătură strânsă între riscul bolilor cardiovasculare și regimul nutrițional pe care îl adoptă oamenii.

Ei au constatat că o dietă bazată pe mai multe alimente de origine vegetală conduce la un risc scăzut de boli de inimă la orice vârstă.

Rezultatele provin de la două studii publicate recent în revista Asociației americane a inimii. Acestea arată că așa-zisa dietă bazată pe plante este foarte bună pentru inimă, atât pentru femeile în vârstă, cât și pe tot parcursul maturității, potrivit Green Queen.

Primul studiu constată că o asociere între consumul unei diete centrate pe alimente de origine vegetală la vârsta adultă tânără și un risc mai scăzut al bolilor de inimă. Al doilea studiu a relevat că aportul ridicat de alimente pe bază de plante scade colesterolul și riscul bolilor cardiovasculare la femeile la menopauză.

În cadrul primei analize, oamenii de știință au analizat dacă consumul pe termen lung al unei diete vegetale, începând cu vârsta adultă tânără, ar reduce riscul bolilor inimii, în timpul vieții medii.

Tulpină de virus nemaiîntâlnită în lume, descoperită în Hawaii. Pe cine ar putea distruge în masă

Experții au urmărit aproape 5.000 de persoane adulte, care aveau între 18 și 30 de ani, la momentul înscrierii și au implicat 8 examene de control, în perioada 1987-1988 până în anul 2015-2016.

Astfel, cei care au avut evaluări mai bune au consumat mai multe alimente benefice inimii, corespunzător unei diete bogate din punct de vedere nutrițional, centrată pe alimente de origine vegetală.

Acestea au constat în principal în fructe, legume, cereale integrate, nuci și leguminoase, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, păsări de curte și pește. Ei au evitat în mare măsură carnea roșie, dulciurile și băuturile dulci, care au un impact important negativ asupra sănătății inimii.

Descoperire neașteptată despre metabolismul oamenilor: Cum sunt arse caloriile la 20, 60 sau 90 de ani

Cercetătorii au descoperit că persoanele care și-au îmbunătățit calitatea dietei între 25 și 50 de ani, consumând mai puține alimente pe bază de carne de animale și mai multe vegetale, au avut un risc cu 61% mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare ulterior, comparativ cu ceilalți.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#dieta plante, #dieta vegetariana, #dieta vegetariana beneficii, #dieta alimentara sanatoasa, #reducerea riscului boli cardiace , #stiri sanatate