Sase reguli esentiale in orice cura de slabire

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 18:12
9818 citiri
Sase reguli esentiale in orice cura de slabire
Foto: Arhiva

Cea mai mare greseala in cursul unei diete este aceea de a priva organismul de necesarul de nutrienti, minerale si vitamine. Aceasta duce la epuizare, la dereglarea grava a metabolismului si la posibile afectiuni.

O cura de slabire nu inseamna infometare, ci respectarea unor reguli de baza, care sa te ajute, intr-un interval rezonabil de timp, sa slabesti in mod sanatos, scrie

Prevention.

Respectate, cele sase reguli intr-o cura de slabire fac dieta mai eficienta si, intr-o oarecare masura, chiar mai usoara. In plus, cele sase reguli se adapteaza perfect pentru orice cura de slabire, indiferent care sunt principiile acesteia.

Prima regula spune ca trebuie sa consumi zilnic cel putin 20 de grame de fibre. Aceasta este cantitatea minima care face ca tranzitul intestinal sa se desfasoare fara probleme si, in plus, te ajuta sa elimini grasimile in exces. Fibrele au si capacitatea de a scadea valoarea calorica a alimentelor ingerate, concomitent cu reducerea colesterolului rau.

A doua regula din cele sase pentru cura de slabire este respectarea necesarului de calciu si de vitamina D, in fiecare zi. De ce? Calciul are capacitatea de a pune in miscare celulele grase din depozitele adipoase. Combinatia calciu vitamina D este esentiala pentru mentinerea unei greutati normale.

In ceea ce priveste vitamina D, aceasta este stocata in depozitele de grasime. Dar daca organismul primeste suficienta vitamina D, in fiecare zi, nu o sa mai fie nevoie de depozite, astfel ca acestea se vor dezintegra mai usor.

Una din cele mai importante reguli este consumul de grasimi sanatoase. O dieta sanatoasa impune cel putin 1,3 grame de grasimi sanatoase zilnic, adica grasimi mononesaturate si omega 3. Un consum adecvact de grasimi santoase este una dintre cele mai bune cai prin care apetitul este tinut sub control, iar aceasta este foarte important in cursul unie diete. Grasimi sanatoase inseamna avocado, peste gras, nuci si migdale.

A patra regula este un consum crescut de proteine, aceasta fiind calea cea mai usoara prin care se poate obtine scaderea in greutate. Metabolismul functioneaza eficient daca un procent care variaza intre 10 si 35% din caloriile zilnice vin din proteine.

A cincea regula, dar in acelasi timp si un principiu al vietii santoase, este consumul suficient de apa si lichide. Daca bei apa multa nu slabesti, dar consumul sporit de apa este obligatoriu, pentru ca aceasta este "intermediarul" tuturor proceselor metabolice din organism.

Consumul crescut de apa este absolut necesar mai ales in cazul dietelor disociate, ca mijloc prin care se sustine activitatea renala, suprasolicitata de diete, in general, si de cele disociate, in special.

A sasea regula pentru o cura de slabire este mai mult un sfat. Bea ceai verde. Daca esti consumator de ceai verde iti faci un mare serviciu pentru sanatate si pentru o silueta frumoasa. Una dintre regulile de baza ale dietelor este sa bei cel putin o cana de ceai verde, neindulcit, in fiecare zi. Acesta aduce antioxidanti importanti si ajuta la arderea depozitelor de grasime.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#dieta reguli, #cura slabire proteine, #ceai verde beneficii, #cura slabire reguli, #principii cura slabire , #cura slabire