Sapte sfaturi pentru gustari sanatoase

Joi, 05 August 2010, ora 07:09
3617 citiri
Sapte sfaturi pentru gustari sanatoase
Realsimple

Acele doua gustari pe zi, intre cele trei mese principale, recomandate de catre specialisti din intreaga lume, contin deseori alimente care nu numai ca nu sunt sanatoase, dar te si ingrasa.

Spre exemplu, in loc sa mananci un fruct dai fuga la magazinul de langa sediul in care lucrezi si iti iei produse de fast-food.

Pentru a te ajuta sa renunti odata pentru totdeauna la aceste obiceiuri, realsimple.com iti ofera cateva sfaturi esentiale.

Ce sa mananci la gustari

1. Impune-ti sa rezisti

Chiar daca ai la indemana doar produse procesate, cum ar fi tot felul de prajiturele, snacksuri etc., trebuie sa iti impui sa rezisti. Acestea sunt sarace in vitamine, nutrienti si proteine si bogate in calorii, grasimi, zahar si sodiu.

2. Incearca sa iei gustari echilibrate

O para, spre exemplu, este sanatoasa. Insa o gustare ideala are si carbohidrati si proteine si grasimi. Ori para ofera mai mult carbohidrati. Iar asta inseamna ca va fi digerata rapid si va fi asimiliata in aproximativ 20 de minute, declansandu-ti o foame si mai puternica. Prin urmare, mananca pe langa para si un iaurt, care iti va da si proteine si grasimi, astfel incat te vei satura pentru cateva ore.

3. Gustarile te ajuta sa slabesti

Daca sari peste gustari, sansele ca atunci cand ajungi in fata mesei sa simti o foame mult mai de nestapanit si, in consecinta, sa mananci in exces si foarte repede, sunt mai mari. De aceea, cele doua gustari pe zi sunt ideale. Cele mai multe dintre femei au nevoie de 2.000 de calorii zilnic.

Cele mai bune gustari daca nu ai energie

4. Straduieste-te sa reduci stresul

Un studiu realizat in Marea Britanie arata ca studentii sunt tentati sa consume mai multe snacksuri si mai putine fructe si legume atunci cand sunt stresati. Vinovat pentru aceasta tentatie este cortizolul, hormonul care este eliberat in timpul unor perioade de stres si care mareste apetitul pentru carbohidrati.

5. Permite-ti sa te rasfeti din cand in cand

Cu aproximativ doua saptamani inaintea menstruatiei, cele mai multe dintre femei (cele care ovuleaza) sunt mai predispuse la a manca in plus. Insa, daca iti permiti sa consumi mai multe calorii decat in mod normal (nu foarte multe) nu trebuie sa crezi ca automat te vei si ingrasa, daca in cateva zile revii la numarul normal de calorii, mai ales ca organismul are arderi mai intense in acea perioada.

6. Ai grija la calciu si sodiu

Recomandarea de calciu pentru femei este de 1.000 de miligrame pe zi, insa cele mai multe nu ating aceasta tinta. In plus, cu cat consumi mai multa sare, cu atat mai putin calciu retine organismul. Prin urmare, incearca sa mananci mai multe alimente bogate in calciu, cum ar fi lactatele, si sa reduci din cantitatea de sare.

Cele mai bune gustari pentru copilul tau

7. Bea apa multa

Atunci cand te simti fara energie dupa ce ai mancat este foarte probabil sa nu ai suficienta apa in organism, oboseala fiind unul dintre primele semne ale deshidratarii. Ai grija sa consumi in jur de doi litri de apa pe zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#sfaturi gustari sanatoase, #gustari echilibrate , #dieta