Sanatatea vine din natura

Advertorial
Miercuri, 06 Ianuarie 2021, ora 18:27
8119 citiri
Sanatatea vine din natura

Remediile naturale sunt, fara indoiala, o solutie eficienta impotriva multor afectiuni si patologii. Dintre aceste remedii cele mai utilizate, mai ales atunci cand vorbim despre perioade de gripa si raceli, sunt vitamina C si propolisul.

Auzim frecvent despre vitamina C ca fiind un nutrient foarte important pentru sanatate, dar stim din ce surse provine si cum ne poate ajuta?

Spre deosebire de vitamina C de sinteza, care contine ambii izomeri ai Acidului Ascorbic (A. L-Ascorbic si A. D-Ascorbic), sursele naturale nu contin decat izomerul L-Ascorbic, singurul responsabil de efectele biologice ale vitaminei. Plantele nu sintetizeaza si izomerul A. D-Ascorbic, inutil din punct de vedere biologic.

Vitamina C face parte din familia vitaminelor hidrosolubile, vitamine care nu pot fi stocate in organism si care sunt eliminate destul de rapid. Acest fapt, corelat cu imposibilitatea organismului uman de a sintetiza vitamina C, ne face sa constientizam importanta unui aport zilnic suficient de vitamina C din surse naturale de calitate.

Proprietatile sale sunt extraordinare. Ajuta la reducerea oboselii, este un antioxidant puternic, motiv pentru care contribuie la protejarea celulelor impotriva deteriorarii oxidative. Vitamina C ajuta la procesul de formarea a colagenului pentru functionarea normala a vaselor de sange si pentru functionarea normala a oaselor, cartilajului, gingiilor, pielii si dintilor. De asemenea, sustine sistemul imunitar in general si, in timpul si dupa exercitiile fizice intense.

Consumul unei cantitati adecvate de vitamina C are numeroase beneficii pentru corpul dumneavoastra si e bine sa stiti in ce alimente se gaseste acest nutrient fantastic. Vitamina C se gaseste mai ales in: legume precum ardeiul rosu, galben si verde (crud, deoarece isi pierde unele dintre proprietati atunci este fiert), fructe de padure precum macese, capsuni, zmeura sau afine, citrice precum grapefruit, portocala sau lamaie, fructe tropicale precum ananasul, papaya sau mango. Utilizarile sale sunt atat de largi incat vitamina C este inclusa chiar si in produsele cosmetice, cum ar fi cremele hidratante si mastile.

Propolisul este o substanta produsa de albine, din rasinile copacilor. Acestea il folosesc pentru a se apara de virusi si bacterii, deoarece actioneaza ca un antiseptic, antiviral si antiinflamator. Propolisul este folosit de mult timp pentru tratarea racelilor respiratorii superioare, raceala obisnuita, gripa, sinuzita, otita, laringita, bronsita, astmul bronsic, pneumonia cronica si chiar tuberculoza pulmonara. In acelasi mod, propolisul este folosit si in domeniul dermatologiei, pentru tratamentul abceselor, a furunculelor sau a negilor.

Trebuie stiut ca propolisul este mentionat in Coran si se stie ca incasii au folosit propolisul pentru a trata diferite stari febrile. Deja in secolul al XX-lea, utilizarea acestei substante a fost crescuta intr-o mare masura. Atat in Razboiul Boer (1899-1902) din Africa de Sud, cat si in Revolutia Rusa, se utiliza frecvent un unguent pe baza de propolis si vaselina cu scop antiseptic pentru rani si pentru vindecarea si regenerarea tesuturilor deteriorate.

Recent, studii efectuate in special in China, au identificat o eficacitate a propolisului impotriva tratamentelor impotriva hipertensiunii arteriale, arteriosclerozei, precum si impotriva afectiunilor cardiace. In acelasi mod, alte investigatii realizate in America, Polonia si Rusia, au demonstrat un fapt pe care stramosii nostri il stiau deja: propolisul poate trata acneea, urticaria, herpesul, formarea abcesului si multe alte afectiuni ale pielii. De asemenea, s-a constatat ca este eficient pentru combaterea unor tipuri de ciuperci si bacterii. De aceea, propolisul actioneaza ca un aliat impotriva unor afectiuni, cum ar fi: otita, faringita, sinuzita, infectiile tractului urinar si parodontita.

Surse:

https://emitiumprobioticos.com/vitamina-c-equinacea/

https://medlineplus.gov/spanish/druginfo/natural/390.html

https://www.satisfarma.com/es/blog/144_propoleo

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#vitamina C, #propolis, #imunitate , #sanatate