Rolul implantului dentar. Implant dentar Baia Mare

Advertorial
Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 16:11
7048 citiri
Rolul implantului dentar. Implant dentar Baia Mare

Modernitatea a dus la modificarea stilului nostru de viata, la o alimentatie mai nesanatoasa si la stresul zilnic. In acest context, sanatatea orala a urmat o panta descendenta, de-a lungul timpului.

Tot mai multi pacienti sufera de pierderea unuia sau mai multor dinti. In prezent, stomatologia a avansat considerabil, iar implantul dentar este unul dintre tratamentele care contracareaza puternic rezultatele devastatoare ale afectiunilor dentare.

Este important sa intelegem rolul implantului dentar in asigurarea si mentinerea sanatatii orale.

Rolul implantului dentar

Implantul dentar este singura solutie existenta pentru inlocuirea completa a unuia sau mai multor dinti lipsa.

Acesta inlocuieste radacina unui dinte pierdut, creand un suport stabil pentru viitoarea coroana ce inlocuieste coroana dintelui natural.

Obiectivul principal al restaurarii prin implant dentar este asadar inlocuirea corecta si completa a dintilor lipsa, nu doar a coroanelor acestora, prin punte dentara.

Este importanta restaurarea la o stare apropiata de cea normala.

Rolul implantului dentar este esential pentru obtinerea normalitatii proceselor ce implica dantura:

Procesul de masticatie (mestecarea)

Masticatia este cel mai important proces dentar. Cand este proiectata o restaurare, este important ca procesul de masticatie sa se reabiliteze cat mai aproape posibil de cel implicat de dintii naturali. Cand se atinge acest obiectiv, pacientul se va adapta foarte repede la noua restaurare.

Cand se realizeaza o proteza fixa pe implanturi, fortele de masticatie sunt transmise in osul inconjurator in acelasi mod precum in cazul dintilor naturali. In consecinta, confortul din timpul masticatiei este excelent, deoarece implanturile dentare functioneaza remarcabil, ca si dintii naturali.

In schimb, atunci cand este montata o proteza traditionala, mobila, unele dintre fortele de masticatie sunt transferate catre maxilarul inferior, deoarece protezele se sprijina de obicei exclusiv pe gingii. Acesta nu este modul natural, prin urmare dureaza mai mult timp pentru a te obisnui cu o proteza detasabila.

Estetica

Restabilirea esteticii este, pentru multi pacienti, cel mai important obiectiv.

Estetica generala a lucrarii de protetica suportate de implant este grozava. Un implant dentar restabileste un dinte pierdut astfel incat sa arate, sa se simta, sa se potriveasca si sa functioneze aproape ca un dinte natural.

Fonetica (pronuntia)

Vorbirea normala poate fi perturbata atunci cand lipsesc dintii superiori frontali (in special incisivi). Este bine cunoscut faptul ca acesti dinti au un rol important in pronuntia unor consoane.

Ajustarea la protezele dentare traditionale mobile poate insemna lupta pentru a pronunta cuvintele cotidiene, cel putin pana cand tesuturile bucale se adapteaza la noua situatie (poate dura cateva saptamani). Nu la fel se intampla cu implanturile dentare, care functioneaza aproape ca dintii naturali.

Un foarte important rol este stabilit in stransa legatura cu sanatatea emotionala. Lipsa anumitor dinti implica stanjenirea zambetului. Zambetul frumos are un rol esential in echilibrul emotional, pentru ca zambetul si rasul sunt terapeutice.

In contra-partida, imposibilitatea de a zambi duce la evitarea vietii sociale active, la sentimentul de alienare si chiar depresie.

Cei interesati de tratament prin implant dentar Baia Mare, am descoperit o clinica ultra-moderna, ce schimba conceptul de stomatologie.

Atmosfera din clinica iDentify este unica, inspirand avangardism.

iDentify isi defineste scopul ca fiind acela de a oferi pacientilor sai o gama larga de servicii stomatologice de inalta calitate, intr-o ambianta placuta, cu echipamente de ultima generatie.

Am descoperit un ambient special amenajat pentru relaxarea si starea generala de bine a pacientilor

iDentify te imbie la tratamente stomatologice moderne, fara durere.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#sanatate, #implant dentar, #dinti , #sanatate