Rinoplastia. Estetica si sanatate

Advertorial
Marti, 04 Mai 2021, ora 18:00
4780 citiri
Rinoplastia. Estetica si sanatate
rinoplastie FOTO: operatii-estetice.com

Printre cele mai populare proceduri de chirurgie plastica de astazi - liposuctia - indepartarea grasimilor, castigarea sanatatii, abdominoplastia - imbunatatirea aspectului abdomenului, marirea si reducerea sanilor - se afla si rinoplastia - modificarea structurii nasului.

Interventia cunoscuta sub numele de rinoplastie consta in interventia chirurgicala prin care se modifica dimensiunea si forma nasului. Este una dintre cele mai frecvente proceduri in chirurgia plastica.

Ce motiveaza o persoana sa doreasca sa-si schimbe forma nasului?

Motivele care pot determina o persoana sa efectueze aceasta interventie pot fi estetice, dar pot fi legate si de probleme de sanatate, cum ar fi eliminarea obstructiei nazale. Operatia de rinoplastie poate modifica cocoasa osoasa, adica forma cocosata a osului nasului sau malformatiile nasului. De asemenea, aceasta operatie poate rezolva o problema aparuta in urma unei traume.

Rinoplastia din motive estetice

Rinoplastia estetica se efectueaza pentru a imbunatati aspectul nasului. Rinoplastia poate reduce sau creste dimensiunea nasului sau poate schimba dimensiunea sau forma varfului, podului sau narilor. De cele mai multe ori aceasta interventie se realizeaza din motive pur estetice. Un nas cu aspect inestetic poate afecta relatiile sociale ale individului si il poate afecta in anumite tipuri de locuri de munca, in special in cele legate de contactul cu publicul. Desi, nu este mai putin adevarat ca anumite forme ale nasului confera personalitate si armonie intregului aspect facial.

Rinoplastia din motive de sanatate

O lovitura sau o agresiune la nivelul nasului pot provoca probleme de sanatate, precum obstructii sau infectii (sinuzita, rinita) si chiar disconfort, cum ar fi apneea sau hipopneea (sforaitul). Este important ca pacientul sa stie in permanenta la ce sa se astepte dupa o interventie chirurgicala de acest tip. Cea mai frecventa este inflamatia nasului si a fetei, astfel ca se administreaza medicamente pentru durere si inflamatie. Dupa aceasta perioada, munca depusa poate fi pe deplin apreciata.

Cine este un candidat bun pentru rinoplastie?

Candidatii trebuie sa aiba o sanatate fizica buna, sa fie stabili din punct de vedere psihologic si sa aiba asteptari realiste. Oricine indeplineste aceste criterii si doreste sa-si imbunatateasca aspectul nasului este un bun candidat pentru rinoplastie.

De unde stiti daca asteptarile dvs. sunt realiste?

Daca aveti in vedere rinoplastia, una dintre cele mai frecvente operatii estetice astazi, asigurati-va ca vorbiti cu medicul chirurg despre asteptarile dumneavoastra. Medicul chirurg va poate spune daca aceste asteptari sunt realiste si daca rinoplastia va va imbunatati frumusetea naturala a fetei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#rinoplastie, #operatie estetica , #stiri sanatate