Remedii naturale pentru ameliorarea durerilor reumatice

Marti, 20 Octombrie 2020, ora 06:12
6677 citiri
Remedii naturale pentru ameliorarea durerilor reumatice
Foto: Facebook/Medic Chat

Toamna vine cu fluctuatii de temperatura, umiditate si presiune atmosferica, mai putin soare si mai putina miscare. Ca urmare a acestor schimbari, imunitatea organismului scade, favorizand aparitia sau agravarea unor afectiuni "de sezon": raceli, viroze si chinuitoarele durerile de oase si articulatii.

Odata cu venirea anotimpului ploios si rece, umezeala si frigul patrund in oase si durerile reumatice se intensifica.

Termenul "reumatism" s-a impantenit pentru a descrie o serie de afectiuni reumatice si toate simptomele determinate de afectarea cartilajelor articulare. In prezent, nu mai este folosit de profesionistii din domeniul medical, care subliniaza importanta obtinerii unui diagnostic specific pentru a obtine un tratament adecvat.

Cauzele afectiunilor reumatice sunt foarte variate: imbatranirea organismului, suprasolicitarea articulatiilor, expunerea la frig, o greutate corporala mare sau toate la un loc.

Oricum ar fi, toamna intensifica foarte mult aceste suferinte. Si, din pacate, daca traiti in emisfera nordica, nu veti fi niciodata scutiti de ele - pentru ca afectiunile reumatismale se trateaza, dar nu se vindeca. Iar primavara si toamna le acutizeaza.

Pe langa fizioterapie si gimnastica medicala, pentru a evita sa faceti abuz de analgezice si antiinflamatoare, care afecteaza stomacul si ficatul, in stadiile necomplicate ale afectiunilor reumatice puteti tine durerile in frau cu cateva remedii naturale:

Frunzele de varza

Varza are puternice proprietati antiinflamatoare, astfel ca aplicata pe articulatiile dureroase poate ameliora mult durerea.

Seara, inainte de culcare, se aplica pe zonele cu probleme doua frunze de varza (carora le zdrobiti in prealabil nervurile). Se lasa sa actioneze peste noapte. Pentru rezultate durabile, e indicat sa urmati acest tratament doua saptamani.

Hreanul

Cataplasmele cu hrean sunt si ele un remediu renumit pentru durerile articulare.

Se dau pe razatoare 50 g de hrean si se amesteca bine cu 20 ml de apa si 50 g de faina integrala. Amestecul se pune intr-un saculet de panza sau intr-un tifon si se aplica pe locul bolnav. Se lasa sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care se indeparteaza. Tratamentul trebuie repetat in fiecare seara, timp de zece zile.

Piperul cayenne

Piperul cayenne (piperul rosu, extras din ardeiul iute cayenne) contine capsaicina, substanta care reduce foarte eficient durerea, disconfortul local si inflamatia. Efectele lui sunt uluitoare si rapide, iar dupa o cura mai indelungata durerile pot disparea complet.

Amestecati bine doua linguri de piper cayenne, cu o bucatica de 3 cm de ghimbir ras si cu 125 ml de ulei de masline incalzit la bain-marie (sau 250 ml de otet de mere). Aplicati pe zonele afectate si masati pielea cu miscari circulare, dupa care lasati amestecul sa actioneze cel putin 20 de minute.

Cartoful

Sucul de cartof crud este un remediu cu beneficii dovedite in multe afectiuni, printre care si reumatism.

Sucul de cartof crud este pentru uz intern. Daca nu aveti un robot de bucatarie pentru extragerea sucului din radacinoase, dati cartoful pe razatoare, apoi stoarceti-i sucul printr-un tifon sau printr-o sita deasa. Beti doua lingurite de suc, inainte de principalele mese ale zilei, timp de trei luni.

Dovleacul

Si sucul dovleacului este tamaduitor. Se consuma zilnic, timp trei luni consecutiv, un pahar de suc proaspat de dovleac, in care puteti pune si o lingurita de miere.

Telina

Pentru a beneficia la maxim de efectele ei curative, este indicata folosirea extractului din semintele de telina.

Intr-o cana cu apa fierbinte se pun 10 picaturi de extract de telina si se consuma inainte de masa.

Merele

Pe langa beneficiile sale curative, acest remediu este si delicios. Se fierb trei, patru mere in 300 ml apa, timp de 10 minute. Iese un fel de compot concentrat, pe care il puteti consuma de-a lungul zilei.

Acupunctura

Studii recunoscute de Organizatia Mondiala a Sanatatii au demonstrat ca, pentru reumatici, acupunctura inregistreaza rezultate superioare celorlalte metode de tratament (cum ar fi fizioterapia sau medicamentele antiinflamatoare).

Chiar daca nici acupunctura nu vindeca boala si nici nu-i poate opri evolutia, reuseste cu succces sa-i amelioreze simptomatologia, fara efecte secundare. De altfel, marele avantaj pe care acupunctura il are in fata medicamentelor consta in faptul ca nu afecteaza stomacul si ficatul.

Cititi si:

Puterile miraculoase ale citricelor - remedii naturale cu lamaie

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#sanatate, #reumatism, #articulatii, #dureri reumatice, #remedii naturale, #acupunctura , #remedii naturale