Remedii naturale in caz de stres

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 10:50
7903 citiri
Remedii naturale in caz de stres

Stresul e de multe feluri si ne insoteste precum o umbra oriunde am fi, acasa, pe strada, la birou, in deplasare sau in concediu. Poluarea excesiva, zgomotele puternice, muzica data la maxim, vorba multa si necontrolata, certurile si neintelegerile, problemele care apar zilnic si se cer grabnic rezolvate, teama, resemnarea, neimplinirile si ratarile si inca multe altele nenumite sunt motive care provoaca acea stare numita stres.

Cel mai adesea suntem tentati sa intram in prima farmacie din cale si sa inghitim, pe negandite, toate hapurile, numai asa, din dorinta de a ne recapata linistea, de a ne reechilibra. Si totusi, cu putina rabdare si informatie, remediile pentru potolirea acestor stari deloc placute le putem gasi chiar in casa, la indemana.

Ca sa ne fie bine si sa facem fata multitudinii de probleme cu care ne confruntam in fiecare zi, trebuie sa-i oferim organismului alimente bogate in vitamine si minerale, capabile sa lupte cu stresul si in niciun caz medicamente de sinteza.

Iaurtul natural, cel preparat in casa, fara adaosuri si indulcitori, te poate ajuta atunci cand iti este greu prin faptul ca are in compozitia sa potasiu, cu actiune benefica asupra starii psihice. La fel de bogate in potasiu sunt si bananele, merele, kiwi, mierea de albine, otetul din mere, dar si cartofii.

Ouale bine fierte, consumate mai ales dimineata, reprezinta o excelenta sursa de proteine si vitaminele B si D, capabile sa imbunatateasca activitatea cerebrala. Desigur, ouale pot fi mancate si peste zi, adaugate intr-o salata sau ca parte intr-un sandvis. Sunt extrem de hranitoare si au capacitatea de a calma.

Spanacul, cel care aminteste de Popeye Marinarul, are o capacitate nutritiva excelenta, datorita compozitiei sale bogate in nutrientii necesari pentru functionarea in bune conditii a organismului si te ajuta sa lupti cu tensiunea psihica. Cel mai indicat este cel verde, nepreparat, sub forma de salata. Vitaminele si mineralele din spanac iti imbunatatesc iute starea de spirit.

Ceaiurile din plante medicinele, de asemenea, te pot ajuta sa te calmezi repede si sa-ti mentii tonusul si echilibrul pentru o buna bucata de timp. Alege ceaiurile puternic aromate, precum cele din busuioc, menta, cimbru, levantica sau ceaiul de lamaie. Ceaiul din fructe de padure nu numai ca poarta in el aroma padurilor din care provin fructele, ci are si un continut ridicat de antioxidanti si vitamina C.

Gustarile care se rontaie, precum nucile, alunele sau migdalele te pot ajuta sa iesi biruitor din lupta cu stresul si te pot calma. Zilnic poti manca dintr-aceste fructe atat cat poti lua intr-o mana. Sunt extrem de hranitoare, energizante si amana foamea pentru doua - trei ore.

Daca vrei ca stresul sa nu te doboare chiar de la primele ore ale zilei, atunci dimineata bea un pahar de suc de portocale sau o combinatie din portocale, o jumatate de lamaie, grepefrut, de preferinta roz sau rosu. Tot ce-ti trebuie ca sa-l prepari acasa e un storcator manual pentru citrice.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#remedii naturale stres, #legume fructe stres, #potasiu stres, #alimente calmeaza , #stres