Reguli invechite de slabit

Miercuri, 04 August 2010, ora 07:03
5367 citiri
Reguli invechite de slabit
Foto: Tanexpress

In ultimii ani au aparut nenumarate reguli despre care s-a spus ca te ajuta sa slabesti, insa unele dintre ele s-au dovedit a fi mituri. Cum sa faci diferenta intre ce este vis si ce este realitate in materie de diete?

Sparkpeople.com iti arata care sunt cele mai importante dintre cele invechite si inutile.

1. Nu manca dupa 7 seara

Ideea de baza de la care a aparut aceasta regula este sa nu mananci cu aproximativ trei ore inainte de a merge sa dormi, ora zece fiind luata drept etalon. Este foarte bine sa nu faci asta pentru confortul personal, adica pentru a nu simti ca aparatul digestiv este supus unui efort si pentru a avea un somn odihnitor, dar nu din pricina vreunei legaturi cu ingrasatul.

Vrei sa slabesti cu o masura la haine? Reorganizeaza-ti bucataria!

Poti manca dupa ora sapte fara sa te ingrasi, atata timp cat consumi doar cat ai nevoie pentru a-ti potoli foamea si nu faci excese pe fond emotional, adica de stres sau plictiseala spre exemplu.

Totodata, important este sa nu depasesti numarul total de calorii de care organismul are nevoie in fiecare zi (in medie, este vorba de aproximativ 2.000 de calorii).

2. Fereste-te de grasimi

Grasimile au un rol esential in buna functionare a organismului si, de aceea, restrictionarea drastica a lor poate duce la dezechilibre grave. Mai mult, nu grasimile sunt cele care ne ingrasa, ci tot excesul de calorii. Daca ai grija sa nu depasesti numarul necesar zilnic, poti consuma si diferite alimente care contin grasimi, atata timp cat te incadrezi in acesta.

Include mai des nuci, avocado sau ulei de masline in dieta ta, acestea continand grasimi sanatoase, dar alege lactate cu continut scazut de grasime si carne slaba, deoarece grasimile din acestea sunt mai putin sanatoase.

3. Mananca mai rar pentru a slabi mai repede

Multe persoane inca mananca mai putin de trei mese pe zi, asa cum este recomandat, crezand ca in acest fel vor slabi mai repede. Ce nu stiu acestea este ca, atunci cand lasa sa treaca mai multe ore fara sa ofere hrana organismului, foamea care se va instala pana la momentul alimentarii va fi mai intensa, astfel ca tentatia de a manca in exces si mai nesanatos va fi mai mare. In plus, atunci cand mananci prea rar metabolismul incetineste.

Trucuri surprinzatoare de slabit, dar confirmate chiar de medici

Cel mai bine, atat pentru accelerarea metabolismului, cat si pentru functionarea mai buna a organismului, este sa mananci putin si des, la intervale de 3-4 ore. Daca nu se poate, incearca macar sa respecti cele trei mese principale, plus doua gustari intre ele.

4. Evita alimentele care contin carbohidrati

Carbohidratii, ca si grasimile, au un rol esential nu doar pentru mentinerea unei stari generale bune de sanatate, dar si pentru slabit. Regula de care trebuie sa tii insa cont in ce priveste carbohidratii este aceea de a-i ocoli pe cei rafinati (produsele din faina alba, orezul alb, dulciurile care contin zahar, pastele fainoase etc.) si de a-i consuma pe cei care sunt complecsi, adica cei care sunt absorbiti treptat in organism, cum ar fi cereale integrale, orez brun, ovaz.

5. Renunta la alimentele care au multe calorii

Sa crezi ca poti renunta pentru tot restul vietii la alimentele preferate, care sunt mai bogate in calorii, este o utopie. Daca te vei abtine mult timp, cel mai probabil vei sfarsi prin a esua la un moment dat si a manca poate mai mult decat ai fi facut-o atunci cand aveai pofta.

Slabeste usor in doua saptamani

E drept, nu poti consuma zilnic aceste alimente, dar din cand in cand te poti rasfata.

Esential este sa tii cont de portii, adica sa nu mananci foarte mult, si chiar sa reduci din cantitatea altor produse in ziua respectiva, pentru a nu depasi cu mult numarul propus de calorii.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#reguli invechite slabit, #mituri slabit, #greseli slabit , #metode slabire