Rasul - cel mai bun medicament, e gratis si eficient

Sambata, 13 Martie 2021, ora 08:03
3943 citiri
Rasul - cel mai bun medicament, e gratis si eficient
Rasul aduce beneficii multiple

"Fa ca rasul sa fie rugaciunea ta. Razi mai mult. Nimic nu elibereaza energiile blocate mai bine ca rasul. Nimic nu te face inocent asa cum o face rasul"- Osho.

Rasul si umorul apropie oamenii, creste nivelul de intimitate dintre acestia si ii binedispune. Alaturi de bucurie, rasetele sunt benefice pentru organism, contribuie la intarirea sistemului imunitar, cresc nivelul de energie, diminueaza durerea si protejeaza organismul de efectele daunatoare ale stresului. Cel mai mare avantaj al acestui medicament este faptul ca este gratuit si usor de folosit. Umorul si o atitudine pozitiva actioneaza ca un tampon fata de aspectele negative ale vietii, care pot conduce la depresie.

Un studiu a scos la iveala ca rasul este la fel de eficient ca medicamentele antipsihotice folosite pe scara larga pentru mentinerea sub control a gradului de agitatie a pacientilor diagnosticati cu dementa. Cand radem, 15 muschi mici ne intind fata intr-un zambet, iar pulsul si tensiunea arteriala cresc brusc. Fluxul sanguin crescut da tenului o stralucire cu tenta rozalie, de fericire.

Studiile realizate de specialisti au demonstrat ca rasul in hohote scade tensiunea arteriala si influenteaza hormonii care controleaza apetitul. De asemenea, ajuta la cresterea colesterolului bun, a hormonilor cu rol important in sistemul imunitar si al starii de spirit.

Maciej Buchowski, cercetator de la Universitatea Vanderbilt, a descoperit ca 10-15 minute de ras ne ajuta sa ardem 50 de calorii. Iar un alt cercetator, William Fry, spune ca un singur minut de ras copios face ca inima sa bata ca dupa zece minute de fitness.

Iata patru motive demonstrate stiintific pe care trebuie sa le iei in considerare ca sa incerci sa zambesti mai mult:

* Reduce hormonii stresului. Cand esti stresat, nivelul de anixetate si depresie creste la cote nebanuite si intreg organismul are de suferit. Reducerea stresului poate duce la intarirea sistemului imunitar si cresterea performantelor intelectuale. Asa ca, daca ai un coleg glumet la job, simte-te norocos si permite-ti sa te binedispui, in loc sa te plangi ca nu poti sa lucrezi in liniste.

* Imbunatateste respiratia. Atunci cand razi, plamanii sunt inundati cu aer proaspat, lucru care duce la cresterea batailor inimii si la o respiratie mai adanca. Razand, iti ajuti sistemul repirator sa aiba o activitate corecta, iar asta se simte la nivelul intregului organism.

* Benefic pentru inima. Fata, gatul, pieptul, abdomenul, bratele si picioarele... toate se destind in timpul rasului, motiv pentru care unii psihoterapeuti il recomanda pentru reducerea riscurilor accidentelor cerebrale si cardiovasculare.

* Stimuleaza conectivitatea creierului. O cercetare de specialitate a scos in evidenta diferentele de perceptie ale tipurilor de ras, de la rasul de bucurie la cel sarcastic sau cel provocat de gadilare, fiecare dintre acestea activand legaturi noi intre diferite regiuni ale creierului. Mai mult decat atat, de fiecare data cand cineva rade, creierul nostru incearca sa descrifreze semnificatia reactiei si ce anume comunica persoana respectiva prin ras, iar aceasta activitate intareste conexiunea dintre diferite regiuni ale creierului.

Asadar, radeti de cate ori aveti ocazia. Si, chiar daca aparent nu aveti de ce, gasiti-va motive! E o stare care aduce beneficii maxime!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Postul este una dintre cele mai vechi practici din lume. La finalul Postului Paștelui este recomandat însă postul negru. Asta înseamnă să nu se consume mâncare toată ziua. Doar apa fiind...
#rasul, #beneficii, #medicament, #organism, #sanatate , #stiri sanatate