Protejeaza-ti copilul de gripa

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 11:07
3613 citiri
Protejeaza-ti copilul de gripa

Inceperea scolii presupune reintoarcerea si reintegrarea copilului in colectivitate, acolo unde el, incet, incet, se formeaza si zilnic invata cate ceva nou.

In aceasta perioada, insa, cand expertii in Sanatate Publica deja au anuntat ca pe la inceputul lunii februarie gripa, care acum se manifesta in America, se va face simtita si la noi, grija parintilor, a mamei, in mod deosebit, trebuie sa se concentreze foarte mult pe sanatatea copilului.

Pentru a preveni gripa cu toate neajunsurile ei sau macar de a face o forma mai usoara si fara complicatii, mamele au datoria sa vegheze la sanatatea copiilor lor, oferindu-le prin hrana, mai ales, un mijloc natural de protectie.

Mai ales in aceasta perioada, este obligatoriu sa-ti hranesti copilul cu mancare gatita. Aminteste-ti de cum te astepta altadata mama sa te intorci de la scoala, cu oalele de mancare gatita aburind pe aragaz. Din meniul zilnic nu ar trebui sa lipseasca niciodata ciorba sau supa, gatite cu mult zarzavat.

Stai la masa cu copilul si explica-i de ce e bun zarzavatul din ciorba sau supa si de ce trebuie consumat. Daca tu, ca parinte, vei pune morcovul si patrunjelul pe marginea farfurilei, sau vei da la o parte invelisul sarmalei, varza sau frunza de vita, la fel va face si copilul. Acesta trebuie sa invete sa manance sanatos avandu-te pe tine ca exemplu.

Fa bors in casa. Borsul proaspat, preparat acasa, este un produs suta la suta natural, un adevarat izvor de sanatate, spre deosebire de cel din magazin, garnisit cu chimicale, ca sa reziste in timp. Bea zilnic, impreuna cu copilul, cate un pahar de bors proaspat. Tarata, ingredientul sau principal, este plina de nutrienti necesari pentru buna functionare a organismului.

Obisnuieste copilul sa bea ceai. Ceaiul de fructe de padure, indulcit cu miere de albine si aromat cu putina zeama de lamaie, poate fi baut de toata familia fara probleme. Este energizant, tonic si plin de vitamine. Copilul trebuie sa stie ca ceaiul se poate bea oricand si nu numai in caz de boala. Oricum, o ceasca de ceai este mult mai buna decat orice bautura racoritoare dulce de la magazin.

In aceasta perioada sa nu-ti lipseasca din casa fructele, mai ales citricele si merele. Mananca zilnic fructe, impreuna cu copilul, si explica-i de ce este necesar consumul de fructe.

O alimentatie bogata in vitamine, minerale si fibre alimentare nu face decat sa sporeasca imunitatea organismului si sa-ti protejeze copilul de raceli si gripa. De asemenea, e necesara respectarea orelor de somn, cat si o igiena stricta si foarte atenta, mai ales in aceasta perioada. Ca mama trebuie sa stii ca obiceiurile bune se invata acasa, de la parinti, si se pastreaza toata viata.

Daca, totusi, copilul se imbolnaveste, de la primele semnale, febra, tuse seaca, dureri in gat, nas infundat, nu-l mai trimite la scoala. In felul acesta faci un bine si colegilor lui de clasa, pe care ai obligatia sa-i protejezi, dar si copilului tau, neexpunandu-l frigului de afara si oboselii si scurtandu-i astfel perioada de vindecare.

Sa avem sanatate!

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#dieta iarna copii, #alimentaie copii iarna, #tarate grau compozitie, #bors sanatate, #alimentatie sistem imunitar , #gripa