Primul ajutor in caz de mahmureala

Duminica, 01 August 2021, ora 17:146909 citiri
Primul ajutor in caz de mahmureala

Principala cauza a neplacutei stari de dupa excese, in special cele ce tin de alcool, este deshidratarea, care apare din cauza ca alcoolul blocheaza productia hormonului numit vasopresina, care ajuta organismul sa conserve apa.

Acesta este si motivul pentru care mergem atat de des la toaleta cand consumam alcool, potrivit Dr. Graham Archard. Aceasta a fost de acord sa ofere cateva sfaturi utile publicatiei Daily Mail, pe tema supravietuirii (eventual cu capul limpede) a perioadei de dupa Sarbatorile de iarna.

Potrivit specialistului, trebuie ocolit, in dimineata de dupa "desfrau", sucul de portocale, pentru ca mareste aciditatea stomacului. La fel si bauturile ce contin cafeina, pentru ca nu vor face decat sa deshidrateze si mai tare.

Painea din ovaz sau cereale integrale sunt indicate pentru ca energia se va elibera treptat, ajutand la echilibrarea nivelului de zahar din sange. La fel de bune sunt si bananele.

Inainte de culcare si la trezire, bea jumatate de litru de apa si un medicament contra diareei, deoarece alcoolul face ca nivelul zaharului din sange sa creasca imediat, iar organismul va raspunde producand insulina. In cele din urma nivelul zaharului din sange va scadea la fel de brusc. Rezultatul: dureri de cap, tremurat si foame. Medicamentele contra diareei vor restabili echilibrul zaharului din sange si vor furniza organismului sarurile si mineralele pierdute.

Ocoleste grasimea imediat dupa chef, pentru ca poate irita stomacul. In schimb, un sandvis cu bacon (pe gratar) poate fi de ajutor, pentru ca se combina proteina cu glucoza.

In loc de ibuprofen, ia paracetamol pentru durerea de cap. Cel dintai, la fel ca si aspirina, te va scapa de durere, insa iti va da o stare de greata si, eventual, indigestie.