Cum previi un atac de cord: Semnalele pe care le primești, cu o lună înainte VIDEO

Joi, 22 Iulie 2021, ora 22:50
11158 citiri
Cum previi un atac de cord: Semnalele pe care le primești, cu o lună înainte VIDEO
Ce simptome apar în cazul unui atac de cord? FOTO: Express

Un atact de cord este o urgență medicală gravă, care necesită o asistență de specialitate imediată, dar există simptome și semne de avertizare, pe care le puteți urmări, pentru a preveni producerea acestui eveniment nedorit.

În cazul în care suferiți un atac de inimă, cunoscut în termeni medicali ca infarct, trebuie să știți că acesta poate fi fatal. El se poate întâmpla atunci când alimentarea cu sânge către inimă este blocată brusc, de obicei de un cheag, iar viața va fi pusă în pericol, potrivit Somerset Live.

Vă prezentăm mai jos care sunt cele mai importante opt semnale, care pot apărea în viața oamenilor, cu o lună înaintea unui atac de cord.

Oboseala

Oboseala afectează 70% dintre femei, și dacă nu este ceva de care suferiți, aceasta poate fi un simptom care indică un viitor atac de cord iminent. Ea poate fi descrisă ca o osteneală extremă, lipsă de energie și motivație, atât fizică, cât și mentală, iar aceasta poate crește până la sfârșitul zilei.

Se poate manifesta chiar la îndeplinirea unor sarcini simple, precum pregătirea patului sau chiar atunci când faceți un duș.

Durerea abdominală

Acest simptom este diagnosticat în 50% din cazurile de infarct. Senzația de stomac gol sau plin ori deranjat, de balonare și este posibil să apară, atât la bărbați, cât și la femei.

Insomnia

Insomnia afectează 50% dintre femei și poate fi însoțită, de asemenea, cu un nivel ridicat de anxietate. Simptomele includ dificultăți la culcare, de menținere a somnului continuu și de trezire dimineața devreme.

Probleme de respirație

Acestea se manifestă la 40% din cazuri și este un sentiment puternic de imposibilitate de a respira adânc. El apare la bărbați și femei, cu până la șase luni înainte de a avea un atac de cord. Este un semn de avertizare al unei boli.

Predicția care înmărmurește lumea: colapsul total al omenirii s-ar putea produce până în 2040

Pierderea părului

Căderea părului este un alt simptom al unei probleme cardiace, care afectează bărbații de peste 50 de ani. Poate fi un indicator vizibil al bolilor de inimă.

Bătăile neregulate ale inimii

Acest simptom apare fără influența factorilor externi. Bătăile lipsă sau aritmiile sunt adesea însoțite de un atac de panică și anxietate, în special în rândul femeilor.

Unii oameni raportează că bătăile neregulate ale inimii durează 1-2 minute. Dacă ele nu dispar, puteți simți amețeli sau o oboseală extremă. Dacă aveți acest simptom, adresați-vă imediat doctorului.

Transpirație excesivă

Transpirația neobișnuită sau excesivă este un semn de avertizare timpurie al unui atac de cord. Poate apărea în orice moment al zilei sau al nopții. Este întâlnit mai des la femei și este de regulă confundat cu bufeurile de la menopauză.

Alarmă în rândul oamenilor de știință: ”Opriți firmele Big Tech să controleze mintea oamenilor cu cipuri implantate”

Dureri în piept

Bărbații și femeile pot avea dureri în piept sub diferite intensități și forme. La bărbați, acest simptom reprezintă cel mai important semn timpuriu iminent al unui atac de cord și el nu trebuie ignorat. La femei, apare la 30% din cazuri.

Durerea toracică se poate extinde cu senzații inconfortabile la unul sau la ambele brațe (mai des în partea stângă), maxilar, gât, umeri și stomac. Poate avea caracter temporar sau permanent.

Orice simptom aveți din cele enumerate mai sus, mergeți imediat la doctor, deoarece sunteți în pericol să aveți în viitor, un atac de cord fatal.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#simptome atac cord, #infarct miocardic, #prevenire atac cord, #perevenire infarct, #simptome infarct , #stiri sanatate