Pregateste-ti organismul pentru vara cu 10 superalimente

Duminica, 14 Mai 2017, ora 10:00
12824 citiri
Pregateste-ti organismul pentru vara cu 10 superalimente

Vara se apropie cu pasi repezi si odata cu ea apar o sumedenie de alimente de sezon (in special fructe si legume). Astfel, poate fi chiar usor sa avem o alimentatie sanatoasa, care sa ne ajute sa aratam si sa ne simtim bine.

Iata 10 alimente de sezon, care imbunatatesc metabolismul, aspectul pielii si starea generala a organismului:

1. Usturoi verde

Este bogat intr-un compus sulfuric, numit alicina, care confera usturoiului proprietati antibacterine, antivirale si antiinflamatorii. Intr-un sezon in care, din cauza schimbarilor de temperatura, pot aparea viroze, usturoiul verde este un aliat de incredere.

2. Spanac

Doar 10 calorii contine o cana de spanac proaspat! Recomand consumarea lui in amestec cu alte salate si legume proaspete, pentru a beneficia din plin de toate vitaminele (vitamina A, K) si mineralele (fier, magneziu, potasiu) continute.

3. Capsuni

Sunt fructele recomandate in aceasta perioada deoarece contin putine calorii si zaharuri, dar sunt extrem de bogate in fibre, antioxidanti si vitamine. Doar o cana de capsuni este suficienta pentru a acoperi doza zilnica recomandata de vitamina C.

4. Oua

Pe langa proteinele de calitate, vitamine si minerale, galbenusul de ou contine un nutrient cheie pentru buna activitate a creierului si pentru memorie: colina. Alte surse pentru colina sunt carnea rosie si nucile.

5. Carne de iepure

Este la fel de bogata in proteine ca si alte tipuri de carne, are un continut caloric redus si poate fi o alternativa gustoasa la deja omniprezentul piept de pui.

6. Cirese

Bogate in antioxidanti si nutrienti ce contribuie la detoxifierea organismului, ciresele asigura o crestere a imunitatii si diminueaza efectele nocive ale radicalilor liberi (proveniti din poluare, raze ultraviolete etc.).

7. Ceapa verde

Contine crom, care contribuie la reducerea masei de grasime din corp, imbunatatirea nivelului de colesterol din sange si scaderea apetitului pentru alimente dulci. De asemenea, ceapa verde are un usor efect termogenic, accelerand arderea caloriilor.

8. Ridichi

Cu un aport caloric de doar 16 kcal/ 100 g, ridichiile sunt o vedeta printre alimentele de primavara-vara. Bogate in potasiu, vitamina C si vitamina B6, contin, de asemenea, o cantitate mare de fibre, care contribuie la satietate si la sanatatea tractului digestiv.

9. Somon

Acizii grasi omega-3 din pestele oceanic aduc numeroase beneficii intregului organism. Dar cum in sezonul cald o atentie sporita acordam pielii, este bine de stiut ca aceste grasimi sanatoase previn aparitia ridurilor, uscarea si imbatranirea pielii.

10. Salata verde

Este un amestec benefic de fibre si apa, asigurand satietatea, dar contribuind, impreuna cu alte legume si fructe, si la hidratarea organismului. Antioxidantii (luteina, licopen, betacaroten), vitaminele (A, C, K) si mineralele (calciu, fier, potasiu) fac din salata verde un aliment esential atat pentru cei care vor sa slabeasca, dar si pentru cei care urmaresc mentinerea greutatii si cauta un stil de viata sanatos.

Dr. Edith Sirotencu este medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice la Clinica de nutritie Nutrislim - Dorobanti. Pentru programari puteti accesa site-ul nutrislim.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Celebra nutriționistă din România se mută în pădure, pe Valea Prahovei: Nu am curent, nici gaze
Celebra nutriționistă din România se mută în pădure, pe Valea Prahovei: Nu am curent, nici gaze
Nutriționista Mihaela Bilic este decisă să se mute la noua ei cabană cât mai repede. Aceasta și-a construit o cabană rustică din lemn pe o bucată de pământ pe care o avea....
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#alimente recomandate vara, #alimente sanatoase putine calorii, #nutritie, #viata sanatoasa , #nutritie