Porti aparat dentar? Aceste 3 recomandari te vor ajuta sa te bucuri de rezultate excelente!

Advertorial
Joi, 18 Martie 2021, ora 17:37
5288 citiri
Porti aparat dentar? Aceste 3 recomandari te vor ajuta sa te bucuri de rezultate excelente!
aparat dentar FOTO: unsplash.com

O dantura sanatoasa si un zambet perfect sunt prioritati atat din punctul de vedere al sanatatii corpului, cat si din perspectiva sociala. Intrucat tehnologia medicala a momentului are solutii simple si confortabile pentru majoritatea afectiunilor din sfera stomatologiei, foarte multe persoane apeleaza la purtarea unui aparat dentar pentru a remedia eventualele defecte de aceasta natura si pentru a se bucura de o dantura lipsita de probleme functionale si estetice.

Daca si tu ai in vedere inceperea unui tratament cu aparat dentar, trebuie sa stii ca purtarea acestui dispozitiv medical va implica si o igiena orala aparte. Fiindca perioada pentru care trebuie purtat este indelungata, obiceiurile nesanatoase pot duce la aparitia petelor albe pe smaltul dintilor, formarea cariilor sau inflamarea gingiilor.

Pentru a te bucura de beneficiile acestui tratament fara a purta grija problemelor posibile, citeste randurile de mai jos si descopera 3 recomandari de care trebuie sa tii cont pe durata purtarii unui aparat dentar!

Evita alimentele tari si lipicioase!

Aceasta este o recomandare pe care ai auzit-o, probabil, cu ocazia fiecarui tratament stomatologic pe care l-ai facut. Indiferent de problema dentara sau rezolvarea adoptata, consumul produselor alimentare lipicioase sau tari poate duce la deteriorarea lucrarii stomatologice. Astfel, aceasta restrictie va fi valabila si in cazul tratamentului cu aparat dentar.

Indicatia specialistilor in ortodontie va fi sa eviti orice aliment care se poate lipi de dinti, precum guma de mestecat, caramelele sau alte dulciuri de acest tip. Alimentele lipicioase pot provoca desfacerea cimentului dentar de sub benzi sau ruperea bracketilor dispozitivului medical pe care il porti.

De asemenea, este foarte important sa eviti muscaturile puternice din alimente tari. Acestea pot slabi functionalitatea aparatului. In plus, este indicat sa eviti si consumul sucurilor de fructe si bauturilor acidulate, intrucat acestea pot eroda dintii. Pe parcursul unui astfel de tratament, recomandarea este sa consumi alimente moi, cu textura usoara si semi-lichida, si sa mesteci cu grija alimentele consumate.

Nu ignora regulile de igiena orala!

Cel putin pe parcursul unui astfel de tratament ortodontic, trebuie sa te speli pe dinti cu atentie dupa fiecare masa, inclusiv dupa gustari, folosind periute speciale. Poti incepe prin a clati gura cu apa din abundenta, astfel incat resturile alimentare sa se poata desprinde de bracketii dispozitivului medical. Continua cu perierea fiecarui dinte in parte, incepand cu linia gingiilor si apoi a bracketilor.

In zonele unde accesul periutei normale este ingreunat, poti folosi o periuta pentru spatiile interdentare, astfel incat sa poti patrunde si curata fara sa afectezi gingiile. Un alt detaliu foarte important este schimbarea periutei de dinti la cel mult fiecare doua luni, dat fiind faptul ca riscul unei infectii orale este mai mare atunci cand porti aparat dentar. De asemenea, nu trebuie sa efectuezi un periaj viguros pentru a nu risca desprinderea aparatului.

Atunci cand vrei sa te bucuri de o protectie sporita, poti alege o pasta de dinti cu continut de fluor. O alta recomandare a specialistilor din ortodontie este sa folosesti ata dentara, fiindca aceasta te va ajuta sa indepartezi cu usurinta resturile alimentare dintre dinti si componentele aparatului.

Nu amana vizitele la clinica stomatologica!

Pe tot parcursul tratamentului cu aparat dentar, recomandarea este sa efectuezi un consult la medicul ortodont in fiecare luna sau de fiecare data cand simti nevoia. Dispozitivul ortodontic pe care il porti necesita ajustare si repozitionare in mod constant, asadar viziteaza medicul pentru a te asigura ca rezultatele urmarite vor fi atinse cat mai curand. Daca vrei sa beneficiezi de un tratament ultramodern, intra pe dentalpremier.ro si rezerva o consultatie de specialitate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#aparat dentar, #dentist, #vizita dentist, #stomatolog , #sanatate