PortalMed ofera publicului un e-book gratuit cu "Sfaturi medicale de sezon"

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 17:37
Advertorial
PortalMed ofera publicului un e-book gratuit cu "Sfaturi medicale de sezon"e-book sfaturi medicale FOTO: PortalMed.ro

Pandemia de COVID-19, cu care ne confruntam de mai bine de un an, a facut ca tot mai multi oameni sa recurga la telemedicina. In conditiile in care accesul la un control medical cu prezenta fizica (in cabinet) a devenit mai dificil sau mai putin dezirabil, multi pacienti au cautat raspunsuri in mediul online la intrebarile pe care le aveau. Asa incat, platformele si forumurile medicale care cauta sa faca accesibile sfaturile date de specialisti oricui este interesat si are acces la internet au devenit foarte populare.

Ce este PortalMed?

PortalMed este o platforma medicala, creata la inceputul pandemiei, in martie 2020, aparuta ca raspuns direct la nevoia de sfaturi medicale de calitate pe care a generat-o raspandirea noului coronavirus. PortalMed reuneste medici si profesionisti din domeniul medical, care furnizeaza periodic informatii actualizate despre evolutia pandemiei si aduc la cunostinta publicului cele mai recente stiri medicale. Continutul medical online este prima sursa de informare pentru foarte multi pacienti. De aceea, PortalMed si-a diversificat activitatea pe parcursul anului trecut, devenind un outlet multimedia de informare medicala. Este atat o revista medicala online cat si o gazda pentru conferinte si workshop-uri online pentru specialisti.

E-book-ul "Sfaturi medicale de sezon" - editia primavara - vara

Am lansat in format electronic "Sfaturi medicale de sezon" - un instrument cu continut profesionist, ce are menirea de a pregati cititorii pentru perioada care urmeaza. Acesta pune la dispozitia publicului sfaturi medicale gratuite, pentru care au fost consultati specialisti in alergologie, dermatologie, cardiologie si imunologie. Acesti medici specialisti ofera sfaturi medicale profilactice si concrete despre afectiunile cele mai comune in perioada de primavara si vara. Spre exemplu, alergiile de primavara sunt una dintre afectiunile cele mai frecvente in aceasta perioada. Ele pot fi declansate de mai multi factori externi. Intre 10 si 30% din populatia mondiala sufera de rinita alergica, o afectiune declansata de inhalarea polenului. Alti factori externi care pot provoca reactii alergice sunt muscaturile de insecte precum albinele, tantarii si capusele. De asemenea, unele persoane sufera de asa-numita alergie la soare, care afecteaza aproximativ 20% din populatia mondiala. Pentru a afla cum sa gestionam problemele ridicate de alergii in sezonul cald, PortalMed a cerut sfatul medicului alergolog Sandra Viviana Olariu.

Andreea Lacraru, medic specialist cardiolog, Anca Pavelescu, medic primar dermatolog si
Paula Popiel, medic specialist medicina de familie, semneaza sfaturile medicale de sezon pentru specializarile lor.

Una din problemele reale, cu consecinte posibil grave in aceste zile de lupta impotriva pandemiei, este lipsa de informare, sau culegerea de informatii din medii indoielnice, neacademice. Sfaturi medicale de sezon este insa un document de incredere, care prezinta certitudini stiintifice si un instrument foarte important in aflarea raspunsurilor corecte despre afectiunile Dumneavoastra.

 Articol citit de 2281 ori

    Citeste si:
    Comentarii