Plasture cu estrogen, care ascute mintea femeilor, la menopauza

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 11:10 22120 citiri

In SUA se testeaza un medicament atipic pentru femeile aflate la menopauza, plasturele cu estrogen, despre care se crede ca ar imbunatati activitatea creierului.

Pe langa nenumaratele sale beneficii pentru femeile ajunse in acest moment al vietii - imbunatatirea densitatii osoase si scaderea riscului de osteoporoza -, cercetatorii de la Spitalul General Massachusetts, din Boston, au descoperit ca un supliment de estrogen are si un rol protector la nivelul neuronilor, avand darul chiar de a ascuti mintea femeilor.

Cercetarile de pana acum au aratat ca estrogenul are un rol important in reproducere, insa nu numai. Cele mai recente teorii sugereaza ca hormonul, al carui nivel scade la menopauza, are un efect protector la nivelul neuronilor, prevenind dementa, conform Daily Mail.

O alta cercetare realizata in Canada, la Universitatea McGill, care a presupus administrarea de pastile cu estrogen in cazul a 100 de femei, a aratat ca acestea s-au descurcat mai bine la testele de memorie dupa suplimentul primit.

In cadrul testelor realizate in Massachusetts, 60 de femei vor fi impartite in 3 grupuri, unul format din femei cu varsta cuprinsa intre 45 si 55 de ani, unul cu varsta intre 70 si 80 de ani si un altul format din femei ce nu au implinit inca 40 de ani, dar care au intrat deja la menopauza, acestea urmand sa poarte plasturele.

Testele, vor presupune, printre altele, scanarea creierului. O mai buna irigare a acestuia, printre altele, va semnifica o mai buna activitate la nivelul creierului.

Problemele de memorie si concentrare apar frecvent la menopauza, laolalta cu bufeurile.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Femeile sunt inteligente si fara plastura, mult mai inteligente decat barbatii dar barbatii nu le apreciaza si nu le auda...