Pierderea noptilor si un somn insuficient: Consecinte dramatice pentru creier VIDEO

Sambata, 10 Iulie 2021, ora 02:00
14233 citiri
Pierderea noptilor si un somn insuficient: Consecinte dramatice pentru creier VIDEO
Somnul insuficient produce grave probleme de sanatate FOTO: Today UK News

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Florida au investigat consecintele somnului insuficient la 2.000 de adulti, intr-un studiu amplu. Expertii au constatat ca participantii care au pierdut noptile timp de trei zile consecutiv, au avut grave consecinte de sanatate mintala si fizica.

Oamenii care au dormit mai putin de sase ore pe noapte au raportat ca au trait stari de furie, nervozitate, insingurare, iritabilitate si frustrare, lucruri care se agraveaza ulterior, potrivit Daily Mail.

Numarul problemelor fizice si mentale ale oamenilor s-a inmultit, in mod constant, pe parcursul perioadei de trei zile, atingand punctul culminant in finalul acesteia. Apoi, corpul uman devine relativ obisnuit cu pierderea repetata a somnului, se arata in studiu.

Cu toate acestea, participantii au raportat ca severitatea simptomelor fizice si mentale au capatat cele mai grave consecinte dupa sase zile. Fizic, au aparut probleme respiratorii importante, dureri, probleme gastro-intestinale si altele.

"Multi dintre noi credem ca ne putem recupera somnul din timpul saptamanii in week-end si sa fim mai productivi in timpul perioadei cand mergem la serviciu. Dar acest lucru este gresit", a spus Soomi Lee, autorul principal al studiului.

Jane Goodall, reputat cercetator britanic, avertizeaza: Omenirea va fi distrusa, sfarsitul este iminent pe planeta noastra

Esantionul a inclus aproape 2.000 de adulti de varsta medie, toti relativ sanatosi, cu o educatie superioara. Ei au furnizat doctorilor date cu ajutorul unui jurnal, timp de opt zile consecutive.

Dintre acestia, 42% au avut cel putin o noapte cu somn insuficient, dormind cu 1,5 ore mai putin decat normal.

"Daca dormi mai putin de sase ore pe noapte si aceasta devine un obicei, este din ce in ce mai dificil pentru corpul tau sa mai recupereze complet lipsa de somn", a spus cercetatorul de la Univerasitatea din Florida.

Vorbitul la telefonul mobil poate produce cancer, anunta expertii: Cate minute pe zi puteti vorbi, pentru a ramane sanatos

Rezultatele studiului arata ca cel mai bun mod de a avea o performanta zilnica maxima este nevoie sa dormi mai mult de sase ore pe noapte si asta neintrerupt.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#somn sanatate, #somn insuficient sanatate, #somn insuficient efecte, #probleme somn insuficient, #insomnie sanatate , #stiri sanatate