Pe ce parte a corpului nu este sanatos sa dormim. O anumita pozitie in somn ne poate imbolnavi grav

Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 05:47
37153 citiri
Pe ce parte a corpului nu este sanatos sa dormim. O anumita pozitie in somn ne poate imbolnavi grav
Foto: Pixabay

Specialistii avertizeaza ca are mare importanta pe ce parte a corpului dormim, iar acest lucru are legatura cu pozitia organelor in corp si cu substantele pe care acestea le secreta in timpul somnului.

Inainte de toate, trebuie spus ca dormitul pe partea dreapta a corpului este complet nerecomandat: procesul limfatic este incetinit, astfel ca toxinele din corp nu sunt filtrate, si pot aparea si probleme de digestie.

Dormitul pe burta, deasemenea, nu prezinta aproape niciun beneficiu pentru sanatatea noastra. Desi reduce posibilitatea de a sforai, dormitul pe burta poate cauza dureri de spate si de gat, contribuie la aparitia ridurilor si dauneaza fermitatii sanilor.

In plus, dormitul pe burta pune presiune asupra articulatiilor si asupra muschilor, fapt care poate cauza dureri importante - gatul sta intors timp de aproape opt ore si chiar daca durerile nu vor fi resimtite imediat, ele se vor accentua in timp.

Cele mai indicate pozitii de dormit sunt pe spate si pe partea stanga a corpului.

Dormitul pe spate previne durerile de coloana, iar dormitul pe partea stanga imbunatateste sistemul limfatic si ajuta la buna functionare si mentinerea sanatatii multor organe vitale din corp.

Daca dormim pe partea stanga a corpului, vom observa ca problemele cu digestia dispar - pancreasul si stomacul sunt asezate, in proportie mare, pe partea stanga, iar secretia enzimelor este mult mai buna.

In plus, dormitul pe partea stanga ajuta si la functionarea splinei in conditii optime.

Deasemenea, persoanele care au probleme cu inima trebuie sa doarma pe partea stanga a corpului. Aceasta pozitie imbunatateste fluxul sangvin si duce la regularizarea batailor cordului - peste 80% din inima se afla in partea stanga, iar aorta, dupa ce paraseste zona inimii, creaza un arc prin partea stanga a abdomenului, astfel ca dormitul pe aceasta parte ajuta inima sa pompeze sangele mai usor catre celelalte organe.

Dormitul pe spate este cel mai benefic pentru cap si coloana vertebrala, pentru ca mentine pozitia neutra a acestora. Totodata, previne si aparitia ridurilor, pentru ca nimic nu pune presiune pe piele, si mentine fermitatea sanilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un adolescent și-a recăpătat vederea după ce a stat cinci ani în întuneric. O tumoră de 8 cm îi ”fura” lumina din ochi VIDEO
Un adolescent și-a recăpătat vederea după ce a stat cinci ani în întuneric. O tumoră de 8 cm îi ”fura” lumina din ochi VIDEO
Un adolescent de 14 ani a fost operat de o tumoră gigant orbitară de 8 centimetri, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi. Reprezentanţii Spitalului Clinic de...
Dermatita seboreică, o afecțiune cronică a pielii ce nu trebuie neglijată
Dermatita seboreică, o afecțiune cronică a pielii ce nu trebuie neglijată
Dermatita seboreică afectează în principal pielea capului, însă mai poate apărea pe anumite zone ale feței, pe piept și pe spate. Este o afecțiune cronică, de care suferă în jur de 5%...
#somn, #sanatate, #inima, #coloana vertebrala, #digestie, #riduri , #somn