Patrunjelul previne si vindeca alergiile

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 09:10
10836 citiri
Patrunjelul previne si vindeca alergiile

Fie iarna, fie vara, gasim patrunjel mai tot timpul anului, la piata, la supermarket, ba chiar si la magazinul din colt. Gospodinele il iau acasa si-l folosesc, mai ales, la ciorbe. Ca sa te bucuri de toate calitatile lui culinare, nu-l fierbe. Taie-l marunt si pune-l in ciorba, la masa. Are o aroma puternica si mancarii ii da un gust deosebit. Dar nu numai atat.

Patrunjelul are calitati terapeutice de exceptie, in present fiind folosit in tratarea diverselor boli sau afectiuni, precum cancerul pulmonar, hipoglicemia, calculii biliari si renali, depresia, indigestia, constipatia, alergiile, menstrele neregulate, amenoreea, lactatia, osteoporoza, cistita, litiaza renala, obezitatea, artrita reumatoida, eczemele alergice, durerile de sani, sistem imunitar slabit, lipsa poftei de mancare.

De asemenea, consumul regulat de patrunjel incetineste procesul de imbatranire a pielii, stimuleaza digestia si tranzitul intestinal, stimuleaza activitatea glandelor endocrine.

Bogat in calciu, in vitamina A si C, patrunjelul - verde sau uscat - mai contine fier, cupru si fosfor, indispensabile pentru organism si care-l recomanda nu numai ca aliment, ci si ca medicament. Toate partile firavei plantei - radacina, tulpina, frunze si seminte - au aceleasi principii active, care fac din patrunjel un tonic excelent, antiseptic si diuretic.

Cura cu salata de patrunjel verde fortifica sistemul imunitar si de acest lucru este neaparata nevoie, mai ales, la schimbarea de anotimp. Se taie marunt o legatura de patrunjel proaspat, se adauga putin ulei de masline si cateva picaturi de zeama de lamaie. Salata se consuma zilnic, timp de 10-14 zile. Cura este tonica si revigoranta, contribuind la fortificarea sistemului imunitar, destul de slabit dupa anotimpul rece.

Cel putin o data in viata, fiecare om trece printr-o criza de hipoglicemie cu toate neajunsurile pe care le presupune aceasta: dificultati de concentrare, migrene si ameteli, insotite de o acuta nevoie de a manca ceva dulce. Patrunjelul si sucul de patrunjel verde ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange, prin reglarea secretiei de insulina si prin stimularea activitatii glandelor corticosuprarenele.

Radacina de patrunjel, la fel de bogata in nutrienti ca si frunzele, se consuma ca atare, in salate, sub forma de suc sau fiarta, in mancare. S-a constatat ca, prin fierbere, se pierd cam 70% din constituenti, dar se recomanda radacina fiarta deoarece se asimileaza mult mai usor.

Radacina de patrunjel regleaza digestia pentru ca stimuleaza producerea de sucuri gastrice, are efecte carminative si previne acumularea gazelor in intestin. De asemenea, radacina de patrunjel contine o substanta care are capacitatea de a reduce intensitatea reactiilor alergice si consumata regulat, are efect antihistaminic la fel de puternic ca al unor medicamente de sinteza. Persoanele predispuse la alergii, mai ales, la schimbare de anotimp, pot face cure, de doua, trei saptamani, cu suc de radacina de patrunjel combinat cu suc de morcov.

Sa avem sanatate!

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#patrunjelul verde, #radacina de patrunjel, #sucul de patrunjel, #cura patrunjel beneficii, #patrunjel fertilitate, #patrunjel piele , #alergii