Partea buna a unor deprinderi rele, deranjante

Marti, 04 Iunie 2013, ora 18:31
3467 citiri
Partea buna a unor deprinderi rele, deranjante
Foto: Infoniac

Din copilarie ni se spune ca trebuie sa luptam cu deprinderile rele, sa ne debarasam de ele, sa ne prezentam in public ca oameni educati. Un simplu tic, inobservabil pentru cel caruia ii apartine, poate fi dezagreabil pentru cei din jur.

Bineinteles, ceea ce este deranjant trebuie evitat, dar, pe de alta parte, merita sa ne intrebam daca nu cumva natura ne-a inzestrat cu asemenea "anomalii" pentru ca ele au si o parte buna, atrage atentia Infoniac.

Chiar daca nu toate exemplele sunt convingatoare, merita putina atentie, nu doar pentru a avea o scuza de a ne comporta dezagreabil pentru cei din jur.

"Pocnirea" degetelor

Obiceiul este mai frecvent la barbati care, uneori chiar necontrolat, executa un anumit joc al degetelor, finalizat cu o pocnitura usoara a articulatiilor.

Ca gestul este neplacut pentru cei din jur este limpede, dar cine simte nevoia acestei miscari este sfatuit sa nu se abtina si sa o faca in intimitate: s-a dovedit ca o asemenea gimnastica a degetelor previne instalarea atritei.

De fapt, orice miscare in articulatiile osoase creste mobilitatea acestora si intarzie simptomele imbatranirii, de care ce e drept, pana la urma nu scapa nimeni.

Rosul unghiilor

Fara indoiala un obicei neplacut, dar si greu de lecuit atunci cand a ajuns deprindere, rosul unghiilor pare dizgratios si cel putin neigienic, daca ne gandim ca mainile nu sunt todeauna recent spalate.

Dar oricat de condamnabil ar fi obiceiul, s-a stabilit ca el stimuleaza imunitatea, ca un adevarat vaccin. Problema sta tocmai in aspectul legat de igiena. Unghia ascunde sub ea un numar de microbi relativ mic, de care organismul se fereste greu atunci cand este invadat masiv. Daca insa il primeste in doze mici, isi formeaza anticorpii necesari, astfel incat se poate apara la nevoie.

Nu intamplator, multe animale au si ele obiceiul de a-si suge unghiile de la picioare. In natura, chiar daca nu ni se pare ca totul ar fi perfect, totusi nimic nu este intamplator.

Micul dejun in pat

Pentru unii, nu exista rasfat mai mare decat sa fie serviti la pat cu micul dejun. Ca dovada, acest moment este una din cele mai emotionante clipe la care se gandesc doamnele, cand isi amintesc - ce vremuri! - de luna lor de miere.

Dar numeroase recomandari privind conduita in alimentatie atrag atentia ca trebuie sa ne alimentam numai la masa. Pe de o parte este corect, dar pe de alta orice exceptie confirma regula.

Organismul primeste mai usor alimentele atunci cand ii sunt oferite in momente de liniste si relaxare. Micul dejun luat in pat este un rasfat nu numai pentru tine, ci si pentru organism. Dar, atentie, rasfatul e una si obiceiul e alta!

Dificultatea de a-ti gasi locul

Copilul obisnuieste sa sara sau sa alerge chiar si atunci cand nu este cazul. Parintii ii spun scurt: "astampara-te!". Dar natura nu l-a invatat sa se astampere. Dimpotriva.

Sedenarismul este pentru copil mai daunator decat pentru adulti. Faptul ca simte nevoia sa se miste in permanenta trebuie incurajat si nu stapanit. Uneori chiar si adultii (fireste, nu prea inaintati in varsta) simt nevoia sa se agite, sa alerge, sa se miste in modul greu de inteles pentru cei din jur.

In societate, ar fi excentric sa dai din maini din senin, dar, daca ai simtit nevoia, fa-o imediat ce vei fi singur. Daca organismul isi doreste asta, nu-l refuza. In plus, ai grija la aceste nevoi macar in vacanta, la munte, daca pe strada nu se poate!

"Azi n-am chef"

Cei care fac gimnastica zilnica, exercitii de recuperare, cei care fac efort intelectual sustinut simt nevoia uneori sa-si spuna "azi n-am chef".

Merita observat ca toate ciclurile vietii noastre sunt alternari de perioade active cu altele relaxate: munca-odihna, veghe-somn si asa mai departe. Chiar si la gimnastica sau la recuperare fizica, daca intr-o zi n-ai chef, este mai bine sa-ti permiti o pauza, decat sa fortezi si sa te pomenesti ca ulterior nu mai ai chef deloc.

Apropo, asta e valabil si in cazul sexului. Daca partenera n-are chef astazi, inseamna ca trebuie menajata. Altfel, ajunge sa i se faca lehamite de sex, iar sotul nu-si va explica niciodata de ce.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#deprinderi rele parte buna, #micul dejun pat organism, #obiceiuri dezagrebile efecte, #ros unghii efecte, #pocnire degete cauze efecte , #sanatate