Medicamentul homeopatic, un know-how unic!

Luni, 14 Martie 2016, ora 09:00
5689 citiri
Medicamentul homeopatic, un know-how unic!

Istoria Laboratoarelor BOIRON se confunda cu istoria homeopatiei, cu istoria unei epoci de efervescenta si continua dezvoltare si cunoastere medicala, cu dinamica a doi frati, Jean si Henri BOIRON care si-au pus viata, devotamentul si inteligenta in serviciul stiintei medicale.

BOIRON este un laborator farmaceutic familial si independent.

De la origini, in 1932, scopul principal al Laboratorului BOIRON de a fabrica medicamente homeopatice de inalta calitate cat si dezvoltarea homeopatiei a cunoscut un parcurs ascendent mereu in slujba angajamentului pentru calitate. Pentru ca da, compania BOIRON are o obsesie, O OBSESIE PENTRU CALITATE inalta.

Sa luam ca exemplu, Arnica! Toata lumea cunoaste Arnica montana! BOIRON foloseste arnica drept materie prima, o arnica neatinsa de factori externi, pura, pe care o culeg din nordul Frantei, din muntii Vosges.

Culegerea plantei necesita stiinta si experienta, iar transformarea sa in antiinflamatorul homeopatic cel mai utilizat din lume este rodul a mai mult de jumatate de secol de experienta si inovatie.

In maximum 48h, Arnica trebuie sa fie culeasa, depozitata si livrata in laboratorul producatorului.

Ceea ce este important de asemenea de mentionat este faptul ca, in Franta de exemplu, Arnica montana utilizata de BOIRON nu are acces liber. Desi salbatica, planta creste intotdeauna pe terenul unui proprietar, fie privat, fie public. Culegatorii au obligatia de a cere o autorizatie pentru recoltare.

Pentru unul dintre cei mai mari producatori de medicamente homeopatice, Arnica montana este recoltata manual de echipe de culegatori.

Laboratoarele BOIRON sunt semnatarii conventiei de la Markstein (2007), conventie unica, statuara intre toti actorii filierei: reprezentanti ai laboratoarelor farmaceutice, primari, agricultori si culegatori, responsabili ai ONF (Oficiul National al Padurilor) si ai AVEM (Asociatia de Economie Montana din Vosges).

Conventia de la Markstein vizeaza conservarea plantei ca resursa comuna. Astfel, fragilizata de actiunea factorului uman, Arnica montana este protejata pentru a supravietui, iar munca cu plantele salbatice necesita o mare suplete pentru toate partile implicate.

Francoise Merceron - Farmacist si Responsabil achizitii plante de la BOIRON, spune ca pentru ea, "ceea ce este important sunt relatiile cu persoanele care sunt in contact direct cu natura. Aceste parteneriate ne permit sa avem o materie prima de o calitate optima". BOIRON isi asuma in acest fel, cea mai mare responsabilitate cat si cel mai mare angajament in ceea ce priveste respectul si prezervarea naturii, a rezervei biologice.

De la receptia sa in laborator, Arnica montana face obiectul unei declaratii informatice. Apoi echipele de control procedeaza la o recunoastere botanica. Calitatea generala a lotului este mai apoi controlata.

"Se verifica daca planta nu este parazitata, daca nu a fost deterioarata pe durata transportului si daca nu contine elemente straine. Se masoara, de asemenea, gradul sau de umiditate precum si radioactivitatea sa cu ajutorul unui computer Geiger", precizeaza Carmen Pont, reprezentanta departamentului de control botanic din cadrul Laboratoarelor BOIRON.

Sunt verificate, de asemenea, respectarea termenelor de livrare (maxim 48 de ore dupa recoltare) si provenienta plantei. Ulterior, Arnica este supusa unor analize fito-chimice: controlul elementelor straine si pierderea la uscare din planta proaspata. Dupa ce planta trece cu succes toate aceste teste, se efectueaza eliberarea informatica.

Pentru a transforma plantele in medicament homeopatic, este necesara extragerea din acestea a principiilor active. Pentru BOIRON, aceasta transformare reprezinta un know-how unic, rodul a peste 80 de ani de experienta si inovatie.

Jean-Christophe Bayssat, farmacist si director general adjunct al BOIRON, responsabil de operatiuni industriale, intareste cele afirmate mai sus:

"Oferim toata calitatea posibila fiecarei etape de fabricatie cu controale la receptie, bune practici de fabricatie, control al tincturii-mama si al produsului finit sau semifinit".

BOIRON utilizeaza metoda triplei impregnari, brevet specific si unic al unuia dintre fondatorii Laboratoarelor BOIRON, Jean Boiron, care garanteaza o repartizare omogena a dilutiei pe suprafata si in interiorul granulelor sau globulelor. 55 de minute sunt suficiente pentru a impregna 5 kg de granule sau globule.

"Acesta este un aspect foarte important: chiar daca producem medicamente homeopatice, noi producem medicamente! Asa ca exista reglementari, legi pentru fabricarea acestor medicamente, care sunt respectate de Laboratoires BOIRON pe tot parcursul fabricatiei, iar calitatea este de la inceput pana la sfarsit un aspect vital", spunea Jean-Francois Lurol, Director Comunicare si Relatii Externe al Laboratoarelor BOIRON, in decembrie 2015, in timpul vizitei sale la Bucuresti.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#arnica montana Boiron, #arnica tratament homeopatic, #arnica antiinflamator Boiron , #remedii naturale