(P) Habar nu aveati ca exista asa ceva in Romania? Pacienti din toata Europa se trateaza la Clinica Optisan!

Advertorial
Vineri, 20 Septembrie 2019, ora 14:46
59065 citiri
(P) Habar nu aveati ca exista asa ceva in Romania? Pacienti din toata Europa se trateaza la Clinica Optisan!

In ultimii ani, sute de pacienti din Romania si din Europa au ajuns la Clinica Optisan din Zalau pentru tratamentul ambliopiei (ochi lenes) printr-o metoda de terapie vizuala dezvoltata de Dr. Alexandru Dimitriu, medic primar oftalmolog.

Ambliopia (ochiul lenes) este diagnosticata frecvent in Romania si in lume insa majoritatea oftalmologilor o trateaza pana la varsta de 7-8 ani, considerand ca dupa aceasta varsta afectiunea este incurabila.

De asemenea, majoritatea specialistilor trateaza ambliopia prin penalizarea ochiului bun, in general cu ocluzie, ceea ce provoaca pacientilor un disconfor fizic si, nu in ultimul rand, psihologic.

Ce este de fapt ambliopia? Numita si boala ochiului lenes, ambliopia este caracterizata prin performanta vizuala slaba a unuia dintre ochi (in cazuri mai rare afecteaza ambii ochi). Intre 2% si 5% din intreaga populatie a lumii este diagnosticata cu ambliopie.

Este o afectiune tacuta, care nu transmite simptome usor de sesizat, ca in cazul altor afectiuni. Copilul cu ambliopie nu realizeaza ca nu vede bine cu un ochi si nu se plange. Apoi, creierul incepe sa ignore imaginile incetosate, neclare primite de la ochiul cu probleme, imagini care denatureaza perceptiile, si incepe sa foloseasca doar imagine buna, clara primita de ochiul cu vedere buna.

Asa cum spuneam, copiii nu isi dau seama de problema pe care o au. Totusi faptul ca nu vad cu unul dintre ochi poate sa le creeze probleme in indeplinirea unor sarcini pe care colegii lor de gradinita sau de scoala le pot realiza foarte usor. Acest aspect le produce frustrari, pot fi mai irascibili sau mai inadaptabili in mediul educational sau social.

De asemenea, pot sa apara dificultati de citire sau abilitati scazute in practicarea unui sport. Parintii trebuie sa fie atenti la aceste aspecte si sa mearga si la un consult oftalmologic pe langa cele pediatrice, psihologice sau de alta specialitate.

Ambliopia se instaleaza in timp si este determinata de unele afectiuni oftalmologice cum ar fi cataracta congenitala, ptoza palpebrala congenitala, strabismul congenital, viciile de refractie.

Ambliopia apare in jurul varstei de 4-5 ani, moment in care medicul oftalmolog o poate diagnostica. Majoritatea cazurilor sunt diagnosticate in urma unor controale de rutina, asadar este foarte important ca incepand cu varsta de 3 ani, parintii sa mearga cu copilul la oftalmolog, chiar daca nu exista vreun semn ca ceva ar fi in neregula.

Tulburarile de vedere tratate eficient prin terapie vizuala doar la Clinica Optisan din Zalau

In urma cu 10 ani, dr. Alexandru Dimitriu a pornit pe un drum nebatatorit in domeniu neuro-oftalmologiei si a neurostiitelor. Cele doua domenii, aproape deloc exploatate in Romania in folosul pacientilor i-au dat doctorului Dimitriu posibilitatea sa obtin satisfactii profesionale deosebite.

De zeci de ani, in toate tratatele de oftalmologie ambliopia, indiferent de cauza ei (anizometropica, de fixatie, privativa sau mixta), este considerata o afectiune incurabila dupa varsta de 7 ani, specialistii bazandu-se pe vechiul concept ca la aceasta varsta vederea copilului este deja formata si ca prin terapia vizuala de neuro-stimulare creierul nu mai poate face noi conexiuni pentru a putea folosi ochiul ambliop (ochiul lenes), adica nu mai are neuroplasticitate.

Ca o paranteza, trebuie precizat ca ambliopia (ochiul lenes) este o afectiune in care ochiul este sanatos din punct de vedere anatomic insa, din cauza unui viciu de refractie (hipermetropie, miopie, astigmatism) sau a unei deviatii a ochiului spre interior sau exterior (strabism convergent sau divergent) creierul a refuzat sa mai foloseasca imaginea deficitara primita de la el suprimandu-l.

Astfel, pacientul a fost nevoit sa isi foloseasca doar imaginea unui singur ochi (cel care furniza creierului o imagine corecta) dezvoltand, in timp, deficiente ale celor trei faze ale vederii binoculare, perceptia simultana, fuziunea si vederea stereoscopica.

Trebuie de asemenea precizat ca in ultimii 50 de ani, noile descoperiri in domeniul neurostiintelor au dovedit clar faptul ca neuroplasticitatea creierului este prezenta inclusiv la varsta adulta.

Ce este neuroplasticitatea? Este capacitatea Sistemului Nervos Central (SNC) de a se adapta si reorganiza sub influenta stimulilor din mediu, de a-si modifica permanent circuitele neuronale, structura si functiile, de a forma noi conexiuni intre celulele nervoase determinate de noi experiente si de noi stimuli.

Ingnorand toate postulatele anacronice din tratatele de oftalmologie dar, in schim, studiind si ghidandu-se de noile descoperiri in neurologie si neurostiite care releva existenta neuroplasticitatii, Dr. Alexandru Dimitriu si-a continuat munca in domeniul terapiei vizuale pentru recuperarea ambliopiei si a strabismelor cu unghi mic.

Asa cum era de asteptat, perseverenta sa a dus la rezultate fantastice iar astazi la clinica pe care a fondat-o, Clinica Optisan din Zalau, ajung pacienti din intreaga tara si din Europa.

Succesul terapiei vizuale in diferite afectiuni ale vederii, incepand de la insuficienta de convergenta si pana la cazuri de strabism este certificat de procentul mare de pacienti care si-au recuperat vederea indiferent de varsta.

Bucuria specialistilor Clinicii Optisan este fantastica pentru ca reusesc sa ofere pacientilor un nou mod de a vedea viata.

O persoana care a avut o viata intreaga doar o vedere monoculara este socata cand, in urma recuperarii totale sau partiale a vederii unuia dintre ochi si a restabilirii vederii binoculare, percepe intr-un mod nou, mult mai eficient toate aspectele vietii de zi cu zi.

Pentru ca, in ceea ce priveste vederea, nu este importanta doar acuitatea vizuala (adica cantitatea de vedere pe care o ai cu fiecare ochi), ci mai ales calitatea ei si felul in care cei doi ochi functioneaza in echipa ajuntandu-ne sa percepem in mod corect fiecare stimul vizual pe care il primim din mediul inconjurator.

Stiti cu siguranta ca 70% dintre stimulii care vin din mediu si care ne ajuta sa relationam cu el si cu societatea ajung la creier cu ajutorul vederii!

Asa cum spuneam, pacientii ajung la Clinica Optisan Zalau din toate colturile tarii dar si din Europa. In primul rand, in cadrul consultatiei efectuate de dr. Alexandru Dimitriu le sunt evaluati toti parametrii oftalmologici.

Abordarea pacientului se face in mod total diferit fata de orice cabinet oftalmologic in care a mai intrat.

Cazul este evaluat din punct de vedere a sanatatii anatomice si fiziologice a ochilor, a vederii binoculare, care priveste functionarea celor doi ochi in echipa, si a abilitatilor psihologice si psiho-sociale ale pacientului, pentru ca in echipa de evaluare un rol il are si psihologul.

Abia dupa evaluarea complexa a pacientului se stabileste protocolul de terapie vizuala, personalizat pe diagnostic si, mai ales, pe abilitatile vizuale si psiho-sociale ale pacientului.

https://www.facebook.com/optisan.ro/

Prin perseverenta in studiu si munca, dr. Alexandru Dimitriu reuseste zi de zi sa demonteze mitul ca ambliopia nu mai poate fi tratata dupa varsta de 7 ani. Cel mai varstnic pacient al clinicii are varsta de 57 de ani iar recuperarea vederii lui a fost una deosebita.

Mai mult, Clinica Optisan se extinde si in alte domenii in care s-a dovedit stiintific ca terapia vizuala este eficienta.

In urma colaborarii cu specialisti americani (in SUA terapia vizuala se foloseste pe scara larga in mai multe tipuri de afectiuni), dr. Alexandru Dimitriu a demarat extinderea activitatii si a terapiei vizuale in domenii ca recuperarea tulburarilor de invatare ale copiilor (dislexii, discalculii, disgrafii) si recuperarea tulburarilor vizuale dupa accidente vasculare cerebrale sau traumatisme craniene.

La Clinica Optisan, dr. Alexandru Dimitriu abordeaza diferit consultatia oftalmologica

Cu totii am fost, macar o data, intr-un cabinet oftalmologic si am trecut prin fazele unei consultatii. Te asezi pe scaun, citesti niste litere de pe un optotip aflat la distanta, apoi medicul te pune sa citesti de pe o brosura (optotipul de aproape).

Apoi esti asezat la un aparat cu care ti se masoara refractia (capacitatea ochiului de a focaliza razele luminoase si de a forma o imagine pe retina). Daca ai noroc, poate ti se masoara si tensiunea intraoculara si ti se face si retinoscopie.

Pacientii Clinicii Optisan sunt abordati intr-un mod total diferit de dr. Alexandru Dimitriu. Istoricul pacientului este atent analizat dupa o discutie lunga in cadrul careia sunt scoase in evidenta antecedentele patologice si familiale.

Apoi, pacientului i se fac o multime de teste legate de sanatatea ochiului si de vederea binoculara, adica de capacitatea celor doi ochi de a functiona impreuna, ca o echipa.

Numai atunci cand ochii nostri functioneaza in echipa putem sa percepem lume inconjuratoare in mod corect. Doar cu imagini combinate si percepute corect de ambii ochi putem sa ne desfasuram activitatile de zi cu zi fara efort si fara sa ne simtim obositi seara, fara sa avem dureri de cap, ochi incetosati sau pleoape ingreunate.

Doar cu ambii ochi functionand in echipa vom putea citi fara a pierde randurile si fara a fi nevoiti sa ne intoarcem si sa recitim frazele pentru ca am pierdut cuvinte sau nu am inteles nimic din ce am citit.

De cate ori vi s-a intamplat ce am descris mai sus? Nu e o rusine sa recunoasteti! Suntem foarte multi carora ni se intampla si nu stim care este cauza.

Dr. Dimitriu, bazandu-se pe istoricul pacientului si acordand o atentie deosebita simptomatologiei pe care o descrie, reuseste sa stabileasca care sunt problemele vizuale de care suferiti (uneori nu au nici o legatura cu necesitatea de a purta ochelari) si sa va stabileasca un protocol personalizat de terapie vizuala pentru ameliorarea si disparitia simptomelor vizuale.

In general, in cateva saptamani de terapie vizuala la Clinica Optisan si apoi la domiciliu pacientii constata o imensa imbunatatire a calitatii vietii. De altfel, asta ne dorim toti. O viata de calitate pe care sa o traim din plin si de care sa ne bucuram.

http://www.optisan.ro/

Terapia vizuala eficienta pentru tulburari de vedere v-o poate oferi doar Clinica Optisan

La Clinica Optisan din Zalau au ajuns in ultimii ani sute de pacienti din Romania si Europa. Majoritatea au fost pacienti diagnosticati cu ambliopie in alte clinici unde doctorii le-au spus ca nu vor mai putea face nimic pentru a-si recupera vederea.

Multi dintre ei au auzit de la medic replica "ei, lasa, ca te poti descurca si cu un singur ochi", insa medicul nu le-a explicat care sunt consecintele lipsei vederii binoculare (vederea cu ambii ochi si coordonarea celor doi ochi), cum se modifica perceptia cand vezi doar cu un ochi, cat de greu apreciaza distantele.

Nu li s-a spus ca vor avea probleme de citire si de invatare sau dureri de cap si ameteli si nu li s-a spus ca nu vor putea exercita unele profesii, ceea ce este devastator pentru parintii care vor un viitor stralucit pentru copiii lor.

Unii dintre ei au incercat chiar sesiuni de terapie vizuala in unele clinici din tara sau strainatate insa fara succes. Niciunul dintre colegii doctorului Alexandru Dimitriu nu au reusit probabil sa intelega principiile terapiei vizuale si faptul ca este un domeniu stiintiific extrem de larg care implica neuro-oftalmologia, neurostiitele, neurologia, psihologia.

Terapia vizuala actioneaza direct asupra ariilor corticale cerebrale si implica folosirea la maximum a neuroplasticitatii cerebrale pentru recuperearea vederii. Dr. Dimitriu a reusit insa sa tina cont si sa integreze toate principiile stiitifice si sa dezvolte un protocol terapeutic eficient.

De aceea, Clinica Optisan si dr. Alexandru Dimitriu au fost unica speranta pentru toti pacientii ajunsi la Zalau din toate colturile tarii si ale Europei. Nici unul dintre ei nu a fost dezamagit pentru alegerea facuta si pentru ca au calatorit sute sau mii de kilometri pentru a beneficia de terapie vizuala.

http://www.optisan.ro/testimoniale/

Dupa o saptamana de terapie la Clinica Optisan, toti pacientii cu ambliopie recupereaza cel putin 10 la suta (o linie de optotip) din acuitatea vizuala insa, in functie de gradul ambliopiei, sunt si cazuri care recupereaza 20 sau 30 la suta (adica 2, 3 linii la optotipul pentru vederea la distanta).

Recuperearea spectaculoasa obtinuta intr-o saptamana, continua prin terapia vizuala la domiciliu, dupa un protocol de terapie personalizat si pe care pacientul trebuie sa il respecte cu sfintenie pana la revenirea la consultatia de control.

Valoarea terapiei vizuale computerizate pe care o foloseste Clinica Optisan pentru tulburarile de vedere, tulburarile de invatare, recuperarea tulburarilor de vedere dupa accidente vasculare cerebrale sau traumatisme craniene a fost recunoscuta anul aceste la Congresul Anual al Colegiului Optometristilor de Dezvoltare Vizuala din SUA.

In acest an, Congresul Anual s-a desfasurat in Kansas City, Missouri si a reunit peste 700 de specialisti in terapie vizuala si reabilitare neuro-optometrica.

In cadrul intalnirii, dr. Alexandru Dimitriu a fost nominalizat pentru un premiu important al Colegiului, Making Vision Therapy Visible Award, nominalizare care i-a dat si mai multa determinare in continuarea muncii sale de a promova beneficiile terapiei vizuale dar si in specializarea in acest domeniu.

Dupa revenirea din Statele Unite ale Americii, echipa de specialisti a Clinicii Optisan a profitat de sansa de a cunoaste celebritati in acest domeniu si a initia o serie de seminarii de specializare cu profesorii Dr. Paul Harris, Dr. Rob Lewis si inegalabilul Dr. Robert Sanet.

Asadar, in Romania, se pot face lucruri extraordinare! Omul sfinteste locul, iar Dr. Alexandru Dimitriu a reusit sa aduca intr-un oras din Ardeal sute de pacienti din tara si strainatate oferindu-le cele mai noi tehnici de terapie vizuala in tratamentul ambliopiei, strabismului, insuficientelor de convergenta, dislexiei, tulburarilor de vedere dupa accidente vasculare si traumatisme craniene etc.

Iar succesul sau si al echipei sale este dovedit de numarul tot mai mare de pacienti care suna pentru a se programa la Clinica Optisan si de marturiile pacientilor care au fost la Zalau pentru terapie vizuala si au avut rezultate fantastice.

Dr. Alexandru Dimitriu si echipa sa de specialisti asteapta inca pacientii cu ambliopie (ochi lenes) la Clinica Optisan din Zalau. Pentru anul viitor specialistii clinicii au proiecte mari pentru pacientii din Europa.

Asadar, mai ales pacientii cu ambliopie si strabism ar trebui sa se grabeasca si sa isi faca programarile pentru evaluare si pentru initierea protocolului de terapie la Clinica Optisan.

Daca acum trebuie sa faceti poate cateva sute de kilometri pentru a ajunge la Dr. Dimitriu, poate anul viitor va trebui sa faceti mii de kilometri pentru a beneficia de terapie vizuala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Alexandru Dimitriu oftalmolog, #clinica Optisan, #Ambliopie tratament , #sanatate