Ora de educație fizică: Echipamentul de sport complet pentru cel mic

Advertorial
Luni, 26 Iulie 2021, ora 18:44
14822 citiri
Ora de educație fizică: Echipamentul de sport complet pentru cel mic
echipament sport FOTO: shutterstock.com

Educația fizică este una dintre cele mai importante materii din orarul celui mic, oferindu-i acestuia un prilej extraordinar pentru a socializa, în timp ce face sport sub atenta supraveghere a profesorului.

Într-o lume în care copiii sunt fascinați de tehnologie, riscă mult mai ușor să devină astăzi sedentari. De aceea, ora de educație fizică este pauza de mișcare din fiecare săptămână, a cărei importanță trebuie înțeleasă pe deplin de părinți.

Dacă ai un copil la școală sau la liceu, încurajează-l să trateze ora de sport cu responsabilitate, explicându-i importanța mișcării pentru sănătatea sa. Pentru a-l încuraja să fie activ la educație fizică, achiziționează-i echipamentul complet pentru această materie.

Din ce este compus echipamentul de educație fizică?

Echipamentul ideal pentru sala de sport este format din articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, adecvate pentru practicarea activităților fizice propuse de profesor. Iată două exemple de echipament complet:

Echipamentul de băieți pentru educație fizică

  • Trening pentru sport
  • Tricou pentru sport
  • Șort pentru sport
  • Maiou pentru sport
  • Încălțăminte sport

Echipamentul de fete pentru educație fizică

  • Trening pentru sport
  • Tricou pentru sport
  • Bustieră pentru sport
  • Șort pentru sport
  • Colanți pentru sport
  • Încălțăminte sport

Echipamentul de educație fizică și sport NU include:

  • Bijuterii: inele, brățări, cercei, lanțuri, elemente voluminoase pentru prinderea părului etc;
  • Device-uri mobile și accesorii: smartphone, tabletă, căști audio, console pentru jocuri video etc

Așadar, acestea trebuie lăsate în vestiar, pe întreaga durată a orei de sport. În cazul bijuteriilor purtate în cadrul activităților sportive, acestea pot produce leziuni atât celor care le poartă, cât și altor colegi din echipele adverse, în timpul jocului.

Vezi ce haine de copii pentru educație fizica si sport sunt astăzi în oferta Decathlon și alege cele mai bune soluții pentru nevoia de mișcare a celui mic.

Ce beneficii asigură purtarea echipamentului la ora de sport?

Dacă alegi inspirat hainele de copii pentru educație fizică și sport, purtarea acestora la oră activează o mulțime de beneficii pentru cel mic. Iată doar câteva dintre acestea:

  • Va putea participa la fiecare oră, primind astfel prezență și, de ce nu, note bune pentru implicarea sa în activitățile fizice propuse;
  • Se va bucura de confort deplin, indiferent de tipul exercițiului pe care va trebui să îl execute, conform indicațiilor profesorului;
  • Va putea înțelege mult mai bine utilitatea echipamentului specific, pentru practicarea unui anumit tip de disciplină sportivă predată;
  • Se va putea integra mult mai ușor într-un colectiv unitar, atunci când toți cei prezenți la oră au echipament de educație fizică. Această “uniformă de sport” le permite elevilor să simtă că aparțin unui grup construit în jurul unui obiectiv comun.

De ce este important echipamentul pentru educație fizică?

Dacă cel mic depune un efort considerabil în timpul orei, îmbrăcămintea de educație fizică poate fi schimbată la finalul acesteia cu uniforma școlară, pentru a nu continua orele din orarul zilei respective în aceleași haine.

Din cauza temperaturilor scăzute, precum și a umezelii captate în hainele cu care a rămas după ora de sport, copilul se poate îmbolnăvi. Mai mult decât atât, în urma efortului depus, hainele sale ar putea emana un miros neplăcut, ce ar putea fi sesizabil în clasă.

Încălțămintea pentru educația fizică nu zgârie parchetul din sală de sport, așa cum ar putea să o facă încălțările cu toc, sau alte elemente metalice de pe suprafața acestora. Mai mult decât atât, adidașii de sport permit participarea la oră și realizarea corectă a mișcărilor, pe baza unui confort deplin oferit.

Iată care sunt principalele elemente ale unui echipament complet pentru această materie, precum și beneficiile pe care le poate oferi, atunci când este ales pe măsura celui mic.

Alege de la Decathlon cele mai bune haine de copii pentru educație fizică și sport! În acest mod, îl încurajezi pe micuț să participe activ la fiecare ore, deoarece mișcarea trebuie predată în școli cu responsabilitate, dar și susținută necondiționat de părinții elevilor.

Stupefacția unui român care a descoperit că în registre soția apare cu 2 copii, iar el doar cu unul. "Nu e posibil să ai două mame, tați pot fi mai mulți"
Stupefacția unui român care a descoperit că în registre soția apare cu 2 copii, iar el doar cu unul. "Nu e posibil să ai două mame, tați pot fi mai mulți"
Un român care a descoperit o eroare în registrele de stare civilă a cerut în mediul online sfaturi și soluții pentru o problemă încurcată. Potrivit acestuia, el apare în evidențele...
Fără ecrane până la 2 ani. Expert: „Dacă îi mai spui unui părinte să stea copilul o oră pe zi la ecran, îţi râde în nas”
Fără ecrane până la 2 ani. Expert: „Dacă îi mai spui unui părinte să stea copilul o oră pe zi la ecran, îţi râde în nas”
Un copil în vârstă de până la doi ani nu ar trebui să aibă acces la ecrane, iar între doi şi patru ani timpul petrecut la astfel de dispozitive poate fi cuprins între 30-60 de minute,...
#sport, #echipament sport, #copii , #fitness