Obiceiuri simple pentru un metabolism rapid

Miercuri, 01 Mai 2013, ora 21:05
12371 citiri
Obiceiuri simple pentru un metabolism rapid

Daca ai un metabolism lent, cauzele pot fi legate de alegerile pe care le faci in ceea ce priveste alimentatia si stilul de viata, in general. Pentru a rezolva aceasta problema, poti face anumite lucruri care nu necesita un efort prea mare.

iVillage iti ofera cateva sfaturi in acest sens, aplicarea lor avand un efect benefic imediat asupra sanatatii si siluetei tale.

Consuma ananas

Ananasul contine bromelaina, o enzima digestiva care este folosita de gastroentrologi pentru a trata diferitele afectiuni ale stomacului si intestinului. Bromelaina ajuta celulele pancreasului sa descompuna substantele din mancare, pentru ca acestea sa fie transformate in energie.

Mananca organic

Cercetarile au aratat ca dietele cu niveluri ridicate de pesticide stocate in celulele grase incetinesc metabolismul. Astfel, grasimea este stocata in organism in loc sa fie metabolizata.

Din acest motiv se recomanda consumul de alimente organice, astfel ca este indicat sa cumperi fructe si legume din pietele in care vand taranii.

Mediteaza

S-a dovedit ca meditatia intensifica metabolismul. Explicatia este urmatoarea: stresul provoaca o serie de dezechilibre in organism, permitand depunerea grasimilor in special in zona taliei.

Meditatia te ajuta sa controlezi stresul, ceea ce va permite organismului tau sa metabolizeze mancarea mult mai bine. In plus, meditatia te va ajuta sa stapanesti si consumul mare de alimente pe fond de stres.

Bea ceai verde

Ceaiul este o alegere inteligenta, mai ales in cazul in care vrei sa slabesti. Catehina, o substanta care se gaseste in ceaiul verde, ajuta la accelerarea metabolismului si reduce indicele masei corporale. In plus, ceaiul verde ajuta la scaderea nivelului colesterolului rau.

Dusuri reci

Daca faci un dus rece vei incepe sa tremuri, ceea ce va intensifica metabolismul, ca urmare a contractiei muschilor. Organismul tau va face astfel eforturi pentru a ajunge la temperatura sa normala.

Alcool cu moderatie

Potrivit cercetatorilor, consumul a doua pahare de vin sau a doua sticle de bere reduce metabolismul grasimilor cu 73%, ceea ce se explica prin faptul ca ficatul transforma alcoolul in acetat si il foloseste pentru a-ti da energie in loc sa utilizeze in acest sens depozitele de grasimi.

In plus, si caloriile din aceste bauturi inseamna kilograme in plus.

Bea apa rece

Printre altele, apa are un rol esential in transportarea nutrientilor catre celule. Daca bei opt - zece pahare de apa pe zi vei avea un metabolism mai bun fata de persoanele care obisnuiesc sa consume patru pahare de apa pe zi.

Consumul de apa rece va determina organismul sa consume calorii pentru a aduce apa la temperatura corpului. In plus, deshidratarea este adesea confundata cu senzatia de foame, ceea ce te va face sa consumi mai multe alimente. Daca esti hidratat, vei manca mult mai putin.

Incearca sa nu stai multe ore pe scaun, la munca

Unul dintre factorii ce provoaca obezitatea este reprezentat de numarul mare de ore petrecute pe scaun. Daca este nevoie sa stai mult pe scaun la munca, ceea ce poti face pentru a-ti intensifica metabolismul este sa te ridici si sa mergi putin la fiecare 15 minute.

Consuma cafea

Cafeina intensifica ritmul cardiac, respiratia si metabolimul, potrivit studiilor realizate de cercetatori. Acestea au aratat ca metabolismul persaoanelor care beau cafea este cu 16% mai intens decat al celor care consuma cafea decofeinizata.

O respiratie corecta

Exercitiile de respiratie pot contribui la imbunatatirea proceselor metabolice, aducand un surplus de oxigen in organism. Iti prezentam mai jos un exercitiu de respiratie care te poate ajuta in acest sens:

Stai intr-o pozitie confortabila, cu spatele drept, ochii inchisi si mainile sprijinite pe genunchi. Inspira adanc si expira astfel incat sa dai afara tot aerul din plamani. Intr-o expiratie completa, abdomenul se apropie cat mai mult de coloana vertebrala.

Concentreaza-te cat mai mult pe expiratie, avand grija ca inspiratia sa devina intr-un fel automata. Repeta de 40 de ori, iar apoi revino la respiratia normala. Fa cate doua serii de 40 de repetari.

Razi mai mult

Cercetarorii spun ca daca razi de 100 de ori, consumi tot atata energie ca si atunci cand lucrezi zece sau 15 minute la un aparat sau la o bicicleta. In plus, rasul reduce hormonii stresului, iar acest lucru are un efect benefic asupra metabolismului.

Rasul scade si nivelul zaharului din sange.

Ulei de masline extravirgin

Consumul zilnic al unei lingurite de ulei de masline extravirgin intensifica metabolismul, marind ritmul de ardere a grasimilor. Un al beneficiu este si scaderea inflamatiilor din corp.

Stai mai mult la soare

Daca ai deficit de vitamina D, metabolismul tau va fi incetinit. Soarele contribuie in mod semnificativ la productia zilnica de vitamina D - zece minute de expunere la soare previn carentele de vitamina D.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#metabolism lent, #intensificare arderi grasimi, #alimentatie metabolism, #cum intensificam metabolismul, #accelerare metabolism , #metabolismul