Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Adevarul despre dieta Dukan

Vineri, 07 Martie 2014, ora 10:13
11947 citiri
Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Adevarul despre dieta Dukan
Foto: Arhiva personala

Atunci cand surplusul de kilograme este unul considerabil, suntem dispusi sa recurgem la diete drastice pentru a slabi intr-un timp cat mai scurt. Nu intotdeauna aceste variante sunt si sanatoase, putand chiar sa ne puna viata in pericol.

Daca, totusi, ne-am asigurat ca nu avem probleme de sanatate si profilul metabolic este potrivit pentru o dieta hiperproteica, putem opta pentru o perioada scurta de timp si la o varianta gen dieta Dukan.

Trebuie, insa, sa renuntam imediat la o astfel de dieta daca simtim ca apar tulburari digestive, astenie marcata sau alte simptome care nu existau inainte de inceperea curei, explica pentru Ziare.com nutritionistul Ionut Stefan.

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Tii dieta si nu slabesti?

O parte dintre principiile dietei Dukan sunt corecte: mesele regulate, respectiv cele trei principale ale zilei, consumul de carne fara grasime in cantitate crescuta, multe lichide si indemnul la minimum 20 - 30 de minute de efort fizic zilnic - elemente care trebuie sa se regaseasca in algoritmul unui stil de viata sanatos.

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Lactatele si cura de slabire

Perioada de "atac" si cea de "stabilizare" sunt si ele doua reguli de baza intr-un program nutritional. Una fara cealalta nu pot realiza dezideratul esential al oricarei diete: sa slabesti si sa te mentii.

Efectul yo-yo, caracteristic acestei diete

Doar ca, in cazul dietei Dukan, in contextul excluderii grasimilor si carbohidratilor in faza initiala, mentinerea greutatii finale este destul de dificila pe o perioada lunga de timp. Ea poate fi mentinuta cu o dieta stricta si ulterior, circa 3 - 6 luni, dar efectul de yo-yo este caracteristic acestei diete.

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Ce mananci in post, ca sa nu te ingrasi

Trebuie inteles, o data in plus, ca schimbarea stilului alimentar reprezinta solutia persoanelor obeze. O dieta stricta, care sa rezolve problema pe termen scurt, este iluzorie si, in scurt timp de la terminare, acestea vor reveni la acelasi sistem nutritional ca inainte, daca nu vor intelege acest lucru.

Este foarte important ca dieta pe care va decideti sa o urmati sa fie cat mai simpla, cat mai flexibila si, cel mai important, sa va placa. Alegeti metoda care sa aiba rezultate pe termen lung si mai putin variantele extreme, care dau rezultate pe moment, dar nu reprezinta solutii de viitor.

Nutritionist Ionut Stefan

www.diete-nutritie.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Adevarul despre dieta Dukan, #dieta Dukan efect yoyo, #dieta Dukan principii, #adevar dieta Dukan nutritionist, #dr Ionut Stefan dieta Dukan, #nutritionist dieta Dukan , #nutritie