Numarul supraponderalilor va creste la 2,3 miliarde, pana in 2015

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 00:52
1560 citiri
Numarul supraponderalilor va creste la 2,3 miliarde, pana in 2015
Foto: eatinghealthyomnoms.blogspot.com

Pana in 2015, numarul supraponderalilor va creste la 2,3 miliarde, iar cel al obezilor - la 700 de milioane, anunta Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Iar romanii se conformeaza trendului. Dovada ca atunci cand ies sa ia masa in oras se imbuiba cu mancaruri nesanatoase.

OMS arata, in 2008, ca 51% din adultii romani erau supraponderali, iar 19,1% obezi. Printre cauzele principale ale acestei boli se numara sedentarismul si alimentatia necorespunzatoare.

Statisticile actuale arata ca aproximativ 73% dintre bucurestenii care iau masa in oras in mod regulat prefera "sa se rasfete" cu preparate nesanatoase, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de Unilever Food Solutions, arata Romania TV.

Felurile de mancare sanatoase sunt percepute ca fiind mai putin atragatoare de o treime din cei chestionati la nivel global. 63% din persoanele intervievate la nivel local spun ca optiunile sanatoase puse la dispozitia lor de restaurante nu par gustoase.

"Consumatorii nu considera mancarea sanatoasa nici atragatoare, nici accesibila. Una dintre problemele pe care le-a scos in evidenta studiul Perceptions and Practices related to Healthy Eating este aceea ca oamenii cred ca nu isi pot permite mancarea sanatoasa. Mai mult, nu o considera gustoasa si din acest motiv nici nu fac eforturi pentru a o consuma mai des", a spus Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader la Unilever Food Solutions Romania.

"Mancarea sanatoasa poate fi facuta gustoasa si accesibila. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este nevoie ca industria de food service sa ia masuri pentru a educa si corecta obiceiurile proaste", a mai spus aceasta.

Potrivit studiului, mancarea sanatoasa este considerata scumpa, nesatioasa si mai putin gustoasa de persoanele care iau frecvent masa in oras, atat la nivel local, cat si la nivel global. 57% dintre respondentii de la nivel global cred ca mancarea sanatoasa este mai scumpa. Comparativ, 78% dintre bucuresteni spun ca mancarea sanatoasa are un pret mare.

La nivel global, mai mult de 4 din 10 respondenti considera ca mancarea sanatoasa nu este suficient de satioasa. In Bucuresti, mai mult de jumatate dintre persoanele chestionate au fost de acord cu aceasta afirmatie.

OMS estima in 2008 ca 1,5 miliarde de adulti erau supraponderali. Dintre acestia, 500 de milioane erau obezi.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#supraponderali studiu Unilever, #alimente nesanatoase supraponderali , #obezitate