Cum ne ajuta consumul de nuci, denumite si fructele inteligentei

Joi, 25 Februarie 2021, ora 07:43
6987 citiri
Cum ne ajuta consumul de nuci, denumite si fructele inteligentei
Nucile sunt benefice pentru sanatate FOTO facebook

Nucile sunt, de fapt, seminte de nuc si, datorita coajei lor dure, pot fi stocate pentru luni, chiar ani de zile.

Ele provin din Persia, unde erau rezervate pentru casa regala, si cu ajutorul comerciantilor au ajuns, pe Drumul Matasii, in Asia Centrala, China si Grecia antica. Incepand din 1818, din prima editie a farmacopeii franceze pana in 1884, nucile au fost mentionate si apreciate pentru valoarea lor energetica (705 kcal / 100 g miez de nuca).

Nucile se strang in luna septembrie, cand coaja verde a crapat si se despinde usor de pe nuca, iar miezul are o culoare galbena. Aceste fructe au o serie intreaga de beneficii asupra organismului.

Ele imbunatatesc metabolismul si reduc colesterolul din corp, iar atunci cand sunt consumate in cantitati potrivite, contribuie la scaderea in greutate.

Nucile au proprietati anti-inflamatorii, ajuta intelectul (sunt simbolul inteligentei), imbunatatesc fertilitatea masculina si sanatatea oaselor. Aportul mare de vitamine B e extrem de benefic femeilor insarcinate in cresterea armonioasa a fatului.

Nucile sunt o sursa bogata in melatonina, putand astfel sa ajute la un somn sanatos. Contin si arginina, un amino-acid care ajuta la imbunatatirea sanatatii vaselor de sange, relaxandu-le, facandu-le mai flexibile si mai putin predispuse aparitiei cheagurilor. De asemenea, arginina are un rol important in cresterea sistemului imunitar.

Ele sunt o sursa excelenta de fibre, care ajuta la mentinerea funtionarii intestinelor, controland nivelul de zahar in sange si prevenind aparitia diabetului zaharat de tip 2.

Gratie vitaminei E, nucile sunt un puternic antioxidant care lupta impotriva radicalilor liberi, prevenind deteriorarea tesuturilor si a celulelor rosii. In plus, vitamina E este esentiala pentru o piele sanatoasa si un sistem imunitar puternic.

Nuca are textura crocanta si un gust delicios, motiv pentru care poate fi inclusa in aproape orice reteta: prajituri, biscuiti, cereale, batoane energizante, paini, salate, unturi si multe altele. Sunt atat de bune si hranitoare aceste fructe incat pot fi stocate atat la congelator, cat si la borcan, ori in compoturi sau dulceturi.

La momentul actual, China este liderul mondial in productia de nuci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#nuci, #beneficii, #inteligenta, #organism , #stiri sanatate