Nu arunca resturile vegetale

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 13:20
4989 citiri
Nu arunca resturile vegetale

Inainte de a arunca resturile vegetale la cosul de gunoi, intereseaza-te ce poti face cu ele, intereseaza-te daca sunt bune la ceva. Trebuie sa stii ca resturile vegetale ascund in ele adevarate depozite de vitamine, minerale si fibre alimentare.

Daca din diferite motive nu poti manca marul cu tot cu coaja, sa nu arunci cojile. Pune-le la uscat intr-un loc luminos si uscat. Iarna pot fi puse langa o sursa de caldura, soba sau calorifer.

In caz de insomnie, o infuzie din coji de mere te ajuta sa scapi de noptile albe. Peste doua linguri de coji de mere se toarna 200 ml de apa fierbinte si se lasa zece minute la infuzat. Pentru gust, se adauga putina miere de albine, de preferinta poliflora, si cateva picaturi de zeama de lamaie. Ceaiul se bea seara, cu doua ore inainte de culcare.

Impotriva crampelor la stomac se bea aceeasi infuzie, facuta din coji de mere, cate o cana, de trei ori pe zi.

Pentru tratarea bronsitelor si a reumatismului se face un macerat din coji de mere, bine uscate si apoi, pisate sau macinate in rasnita de cafea. La un litru de apa, se pun opt linguri de pulbere si se lasa la macerat 12 ore. Se beau cate trei cani pe zi.

Copiii adora compotul. Daca ai facut placinta cu mere, sa nu arunci cotoarele. Pune-le la fiert, indulceste zeama cu miere sau zahar, adauga putina scortisoara daca ai in casa si, in acest fel, poti avea o bautura dulce, aromata si energizanta pentru o zi intreaga.

Nici coditele de la cirese ori visine nu trebuie aruncate. Spala-le bine, lasa-le la scurs si pune-le la uscat. Ceaiul din codite de cirese este un remediu excelent impotriva bolilor de rinichi, pielonefrite si cistite. La o jumatate de litru de apa se adauga o mana de codite de cirese si, dupa ce da in clocot, se lasa la racit, se strecoara si se bea, pe parcursul zilei, in mai multe reprize.

Pentru combaterea diareei se face un decoct din zece codite la 250 ml de apa. Se fierbe 20 de minute si se lasa sa se raceasca tot 20 de minute. Se beau trei cani pe zi, cu efect imediat.

Coditele de visine combat nu numai afectiunile renale ci si migrenele, artritele, guta si edemele. O lingurita de codite uscate se pune la fiert in 200 ml de apa, timp de zece minute dupa care se strecoara. Se beau doua cani de ceai pe zi.

Nici zatul de la cafea nu se arunca. Amestecat cu pamantul din ghivece, constituie un excelent stimulator al cresterii plantelor. Ca sa indepartezi mai usor mirosul de ceapa de pe maini, freaca palmele cu zat dupa ce le-ai sapunit. Zatul de cafea este spaima furnicilor si trebuie pus acolo unde pe unde stii ca acestea patrund in casa.

Cojile de citrice cresc imunitatea, sunt hipotensive si antiinflamatoare. Le poti consuma date prin razatoare, cu cereale si lapte, la micul dejun, sau direct, fara adaosuri, in prajituri sau limonade. De asemenea, foloseste cojile de citrice ca sa improspatezi si sa parfumezi aerul din camera in care lucrezi, tinandu-le pe masa ori in vasul cu apa de pe calorifer.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#remedii naturale vegetale, #cozi de cirese intrebuintari, #teci de fasole decoct, #coji de mere infuzie , #remedii naturale