Multi romani continua sa le dea copiilor sa manance mezeluri, desi acestea nu sunt potrivite pentru cei mici - sondaj

Vineri, 12 Aprilie 2019, ora 16:23 3933 citiri
Foto: Arhiva Pixabay

Multi parinti romani nu vad o problema in a le oferi celor mici sa manance mezeluri, desi pediatrii si nutritionistii sunt de acord ca acestea nu isi au locul in alimentatia unui copil, arata rezultatele unui sondaj online realizat pe Ziare.com.

Unii dintre ei se feresc totusi de mezelurile din comert si cred ca e bine sa le dea celor mici mezeluri de casa, traditionale, mergand cel mai probabil pe ideea ca macar au un control mai bun asupra ingredientelor folosite.

Cu toate acestea, peste 40% dintre utilizatorii chestionati sunt de acord ca mezelurile sunt mai degraba nocive si le-au exclus din alimentatia copiilor.

Iata cum au raspuns la intrebarea

"Le dam sau nu copiilor mici sa manance mezeluri?"

cei aproape 700 de utilizatori implicati in sondaj:

1. Nu, sunt nocive - 43.92%

2. Doar mezeluri de casa - 27.61%

3. Sigur ca da! - 23.18%

4. Nu m-am gandit - 5.29%

Potrivit medicilor pediatri si nutritionisti consultati de Ziare.com, cei care au raspuns ca mezelurile sunt nocive si nu ar trebui sa ajunga in farfuria copilului au dreptate.

Consumul de mezeluri este periculos si ar trebui evitat cu precadere in cazul copiilor mici, aflati in plina dezvoltare, sustin specialistii.

Afla mai multe din articolele dedicate acestui subiect:

Medicii avertizeaza ca nu ar trebui sa le oferim mezeluri copiilor! Tu stii ce mananci?

Mezelurile pot fi periculoase in alimentatia celor mici! Sfatul nutritionistului

Sfatul pediatrului: Mezelurile nu au ce cauta in farfuria copiilor mici!

Articolul face parte din campania Ziare.com Tu stii ce mananci?- o campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre.

De ce este important ca pe fiecare produs sa existe lizibil o lista cu toate ingredientele continute, dar si cu orice alt element (tip de procesare, ambalare etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea?

Ce inseamna ingredientele sau mentiunile trecute pe eticheta? Ce spun studiile despre impactul diferitelor alimente sau ingrediente asupra sanatatii? Sunt intrebari la care vom raspunde in cadrul acestei campanii.

Daca aveti si voi intrebari sau vreti sa ne semnalati nereguli pe care le intalniti in magazinele din care va faceti cumparaturile, trimiteti un mail pe adresa viatasanatoasa@ziare.com.

Fiti parte din aceasta campanie, care militeaza pentru o viata sanatoasa!

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News