Modalitati de a preveni sinuzita

Marti, 26 Aprilie 2011, ora 10:17
8914 citiri
Modalitati de a preveni sinuzita

Poluarea din zilele noastre a crescut numarul persoanelor care sufera de alergii. Ca rezultat, sinuzita este din ce in ce mai intalnita, manifestandu-se sub forma unei raceli care pare sa nu mai dispara. Iti reduce energia, incetoseaza memoria, iti produce probleme cu somnul, amorteste simturile, in special mirosul si gustul, iti poate cauza dureri in gat si respiratie urat mirositoare.

Sinuzita este o inflamare sau umflare a tesutului aflat in sinusuri, acestea umplandu-se cu fluide si germeni (bacterii, virusuri) care pot cauza infectii, dupa cum arata Apollo life.

Simptomele sinuzitei

Primele simptome, care ii vor arata doctorului tau ca ai de-a face cu o sinuzita acuta, sunt reprezentate de un sentiment de presiune la nivelul fetei, nas infundat, mucozitati dense, pierderea mirosului, tuse. Acestea pot fi acompaniate de febra, oboseala continua si dureri de dinti.

La copii, alergiile, fumul de tigara sau chiar bautul din sticla pot cauza sinuzita, in timp ce la adulti fumatul este principalul vinovat, la care se adauga infectiile.

Prevenirea sinuzitei

Poti reduce expunerea la alergeni evitand sa stai in camere cu mobila veche, foarte incarcata, spaland sau curatand pernele in mod regulat, la fel ca si covoarele. Evita deodorantele de interior si factorii poluanti ai aerului (fumul), care iti irita nasul.

Imbunatateste ventilarea camerei prin deschiderea ferestrelor cat de mult este posibil si foloseste un umidificator daca esti racit. Cand dormi, pozitioneaza-ti capul usor mai ridicat fata de restul corpului.

Evita pe cat posibil contactul cu persoane care sunt racite sau au o infectie respiratorie virala. Pazeste-te de temperaturile extreme si redu stresul, caci acesta slabeste sistemul imunitar al organismului. Nu inota, iar daca o faci foloseste clipuri de nas atunci cand ai primele simptome de sinuzita. Clorul din apa iti poate irita mai rau nasul.

Iti poti spala nasul cu solutie salina, aceasta practica dovedindu-se foarte benefica. Bea intre 8 si 12 pahare de apa zilnic si ceai cald imediat ce te ridici dimineata din pat. Lichidele calde ajuta la reducerea cantitatii de mucus si prin urmare a congestiei.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#sinuzita cronica, #sinuzita tratata acasa, #sinuzita remedii naturale, #sinuzita simptome , #alergii