Mirosul natural al corpului tradeaza personalitatea

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 16:57 9763 citiri

Pentru a-ti face idee despre un om este nevoie, de obicei, macar de cateva secunde de conversatie. Un nou studiu arata insa ca nici macar acestea nu sunt necesare, o simpla adulmecare a persoanei oferind indeajuns de multe informatii despre personalitatea sa.

Concret, poti afla daca persoana in cauza este una extrovertita, nevrotica sau dominanta. Asta, cu conditia sa nu fi folosit vreun parfum si sa nu fi baut sau fumat in ultima perioada. Mai multi subiecti au fost pusi la acest tip de post, interzicandu-li-se sa foloseasca parfum, deodorant sau sapun sau sa consume alimente care miros, dupa care li s-au luat probe de sudoare, care au fost plasate in pungi ce nu erau transparente.

100 de barbati si 100 de femei au mirosit cele 30 de mostre, provenite atat de la barbati, cat si de la femei.

Cercetatorii polonezi, cei care au realizat studiul, au observat ca cei care au mirosit probele nu au avut nicio problema in a numi probele apartinand subiectilor extrovertiti si nevrotici.

In ceea ce priveste persoanele dominante, a nominaliza probele provenite de la acestea a fost mai dificil, insa nu imposibil. Femeile au intuit corect barbatii cu o astfel de trasatura, iar barbatii femeile aidoma, relateaza LiveScience, care citeaza un raport publicat de European Journal of Personality, ceea ce inseamna ca trasatura este importanta mai ales in contextul alegerii unei perechi de sex opus.

Potrivit oamenilor de stiinta, nevroticii transpira mai mult in situatii de stres. In plus, trasaturile de personalitate se afla in stransa legatura cu secretia hormonilor, astfel explicandu-se mirosul diferit al fiecaruia dintre noi. Persoanele dominante au, cel mai probabil, un nivel mare de testosteron, care influenteaza felul in care miros.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News