Miraculoasele beneficii ale cepei rosii

Advertorial
Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 17:38
72459 citiri
Miraculoasele beneficii ale cepei rosii
Sursa foto: unsplash.com

De cate ori ai omis sa consumi ceapa rosie la cina sau la pranz din diverse motive care ar putea fi de la sine intelese?

Acum, avand in vedere ca ne petrecem tot mai mult timp acasa, putem trece peste dezavantajele consumului acesteia, deoarece beneficiile cepei rosii sunt multiple.

Ceapa rosie contine un numar mare de vitamine si minerale, cum ar fi:

  • ●vitaminele A, B si C
  • ●saruri minerale: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc si fier, acid folic si biotina
  • ●substante cu caracter antibiotic si diuretic
  • ●quercetina
  • Alimentul minune pe care il gasim foarte usor in aprozarele romanesti te poate ajuta sa te bucuri de o dieta echilibrata si sanatoasa, care sa te ajute sa iti mentii nivelul optim de functionare al organismului tau.

    Mai jos iti vom prezenta beneficiile cepei rosii:

    Dezinfectant natural

    Ceapa rosie poate fi folosita in tratarea starilor de raceala si gripa. Fiind un dezinfectant natural, poate trata si alte tipuri de infectii. Aceasta contine si quercetina. Ultimele studii subliniaza si faptul ca aceasta din urma poate fi benefica in prevenirea sau tratarea simptomelor usoare de COVID - 19 deoarece sustine imbunatatirea imunitatii organismului.

    Daca nu esti un fan al cepei rosii, poti totusi sa incerci suplimente alimentare care contin quercetin plus si vitamina C, pentru a sustine sistemul tau imunitar.

    Previne imbatranirea prematura

    Cele mai bune remedii impotriva imbatranirii se afla in natura. Sunt foarte aproape de noi si de asemenea, sunt accesibile. Ceapa rosie neutralizeaza actiunea radicalilor liberi, datorita continutului ridicat de quercetina. Combate afectiunile cardiovasculare.

    Calmant excelent

    Sistemul nostru nervos nu functioneaza intotdeauna perfect atunci cand avem perioade stresante sau atunci cand suntem foarte obositi. Un adjuvant poate fi chiar ceapa rosie, care este un calmant natural foarte bun. Poate fi folosita chiar si atunci cand avem episoade ale atacurilor de panica. Dupa cum observi, beneficiile cepei rosii sunt mule si putini dintre noi le cunosc.

    Previne cancerul

    Ceapa rosie poate fi un bun ajutor in lupta impotriva sau in prevenirea cancerului de colon datorita fructo-oligozaharidelor. Acestea pot stimula bacteriile bune din colon. De asemenea, te poate scapa de constipatie care poate fi foarte neplacuta. Datorita quercetinei din compozitie, ceapa rosie ne ajuta sa pastram un nivel optim al imunitatii organismului nostru. Daca simti totusi ca esti pe punctul de a prinde o raceala sau o gripa, poti incerca si suplimente pentru imunitate, care pot veni ca un plus la consumul de ceapa rosie.

    Poti consuma ceapa rosie in multe modalitati: in salate, fiarta, prajita, uscata sau coapta. Este delicioasa in orice combinatie o consumi. Aceasta contine foarte mult fier. Te poate ajuta chiar si in cazul anemiilor. Dupa cum observi, beneficiile cepei rosii sunt multiple si cu siguranta multi am evitat sa o consumam in cantitati mari.

    Sursa foto: unsplash.com

    Sustine sanatatea tractului urinar

    Ceapa rosie este benefica in lupta cu bacteriile. Poate ajuta in tratarea infectiilor cu E-Coli si salmonella. Este un foarte bun diuretic, ajutand organismul impotriva retentiei de apa. De asemenea, proprietatile antiseptice ale cepei rosii pot ajuta la tratarea simptomelor artritei si gutei.

    Regenereaza parul

    Daca te confrunti cu probleme de cadere a parului, poti incerca o dieta cu ceapa rosie. Aceasta contribuie la regenerarea firului de par. Inca un alt plus in categoria beneficiile cepei rosii. Poti folosi si sucul de ceapa, pe toata lungimea parului.

    Quercetina din compozitie

    Ceapa rosie are in compozitie quercetina. Aceasta este un antioxidant natural, care sustine imunitatea. Este cunoscuta pentru proprietatile sale antihistaminice si antiinflamatorii. De asemenea, quercetina te poate ajuta sa faci fata cu brio la perioada specifica racelilor si gripei.

    Quercetina este benefica pentru diminuarea manifestarilor caracteristice reactiilor alergice si protejarea sistemului vascular. Poate fi utila pentru imbunatatirea sistemului osos. Quercetina se gaseste in cojile cepei rosii. Acest antioxidant este unul din beneficiile cepei rosii.

    Probabil te gandesti in ce combinatii ai putea consuma ceapa rosie. Mai jos ti-am pregatit o reteta gustoasa pe care poti sa o incerci la orice ora din zi.

    Reteta gustoasa de salata cu ceapa rosie

  • ●1 cutie de ton
  • ●1/2 cutie de porumb dulce
  • ●Bulgarasi de mozzarela
  • ●1/2 sau 1 ceapa rosie
  • ●Ulei de masline
  • Poti alege orice combinatie doresti, pentru o dieta sanatoasa si echilibrata. Ceapa rosie este unul dintre cele mai bune si gustoase alimente care te pot ajuta sa pastrezi imunitatea organismului tau ridicata, mai ales in perioada de raceli si gripe. Beneficiile cepei rosii sunt multe si merita sa folosesti in cat mai multe retete acest aliment. Descopera minunile naturii, chiar la tine acasa.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    De ce nu se împrumută căștile?
    De ce nu se împrumută căștile?
    Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
    Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
    Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
    Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
    #ceapa rosie, #legume, #beneficii ceapa rosie, #sanatate, #alimente sanatoase , #legume