Mierea, miracolul din bucatarie - ce si cum poti trata cu aceasta

Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 07:36
14854 citiri
Mierea, miracolul din bucatarie - ce si cum poti trata cu aceasta
Foto: Pexels/Unsplash

Mierea a fost o terapie conventionala in lupta cu infectiile, pana la inceputul secolului XX, cand a inceput sa fie usor inlocuita cu penicilina. Acum, uzul mierii in ingrijirea ranilor este din nou populara, iar cercetatorii determina, cu exactitate, cum mierea poate lupta cu infectiile serioase ale pielii.

In concordanta cu rezultatele lor, anumite tipuri de miere ar avea mai multe beneficii decat antibioticele. Dupa ce pielea este ranita, bacteria care traieste in pielea ta, poate infecta si penetra toata zona ranii. Dar mierea, mai ales cea facuta de albine pe florile de manuka, este buna pentru distrugerea acestei bacterii.

Mai jos, avem cateva dintre tratamentele naturiste, ce au ca si componenta pricipala, mierea.

Balsam pentru rani

Dupa cum am spus mai sus, mierea este benefica in lupta cu bacteriile, iar alte studii au confirmat ca accelereaza vindecarea ranilor.

Tratament anti-matreata

Cel putin un studiu confirma acest lucru. Pacientilor cu dermatita seboreica cronica si matreata li s-a administrat un tratament tropical pe baza de miere; pentru toti, starile de mancarime au disparut si scalpul a fost curatat in mai putin de o saptamana. Leziunile sunt complet vindecate in doua saptamani, iar problema caderii parului este si ea remediata.

Tratarea tusei

Este un motiv pentru care multe dintre medicamentele pentru tuse sau pentru raceala sunt cu miere. Intr-un studiu, cercetatorii au dat copiilor cu raceala doua lingurite de miere cu 30 minute inainte de somn - ei au tusit mai rar si mai usor, in comparatie cu cei ce nu au urmat acest tratament.

Balsam pentru gene

Aceasta formula are un rol dublu, ca beneficiu, deoarece este si un demachiant excelent. Se amesteca o lingurita de miere cu trei de ulei de ricin, intr-un bol sterilizat si acoperit. Lasati-l intr-un loc racoros pentru o saptamana, pana ajunge la o consistenta omogena. Folositi-l cu incredere pentru indepartarea machiajului si pentru a va face genele sa straluceasca.

Remediu pentru arsurile solare

Proprietatile antibacteriene si anti-inflamatorii promoveaza si accelereaza vindecarea arsurilor mici; in fapt, vindecarea arsurilor ce au fost tratate cu tifon si miere este mai rapida decat in cazul tratarii cu creme pe baza de antibiotice si altele. Se amesteca o lingura de miere, una de ulei de masline si 1/4 de suc de lamaie. Amestecati-le si aplicati solutia pe pielea arsa; lasati zece minute, iar apoi clatiti cu apa calduta.

Mierea cu scortisoara, tratament pentru peste 20 de boli

Impuls pentru circulatia sangvina

Potrivit Institutului National de Sanatate, mierea previne aglomerarea de celule albe, din timpul chimioterapiei. Intr-un studiu, 40% dintre pacientii cu cancer, pusi in fata riscului de neutropenie, nu au prezentat nici un simptom, dupa ce au luat cate doua lingurite de miere in timpul chimioterapiei.

Lupta cu alergiile

Consumul de miere poate construi si intari imunitatea in sezonul alergiilor. Dozajul, recomandat, include ingerarea de doua lingurite de miere, zilnic. Este nevoie de rabdare, deoarece este nevoie de pana la sase saptamani pana tratamentul va incepe sa functioneze.

www.diete-sanatoase.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#miere tratamente naturiste, #miere remediu natural, #beneficii miere , #remedii naturale