Mierea de Manuka - 7 beneficii pe care ar trebui sa le cunosti

Advertorial
Luni, 29 Martie 2021, ora 18:15
8459 citiri
Mierea de Manuka - 7 beneficii pe care ar trebui sa le cunosti
Miere de Manuka FOTO: Pixabay

Bunicile noastre foloseau mierea pentru a trata tusea, racelile sau gripa. Mierea este folosita si impotriva tulburarilor digestive, dar si in tratamente de frumusete.

Mierea cruda este cunoscuta drept un adevarat ajutor de nadejde in prevenirea sau tratarea mai multor afectiuni si boli. In plus, fiecare tip de miere are proprietatile sale curative. In plus, potrivit stiridinlume.ro, o lingurita de miere consumata seara, inainte de culcare, ne poate face mult, mult bine.

Ce este mierea de Manuka?

Mierea de Manuka provine din Noua Zeelanda si este recunoscuta pentru proprietatile sale: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice. Astfel, este foarte utila in intarirea sistemului imunitar si te ajuta daca ai diverse probleme de sanatate.

Albinele colecteaza nectarul din florile sale parfumate si pregatesc o miere de culoare portocalie opaca, cu gust caramelizat si virtuti nutritionale si terapeutice unice. Dupa numeroase studii stiintifice, aceasta miere a fost recunoscuta drept un veritabil miracol al naturii.

Beneficiile mierii Manuka

1. Benefic pentru lupta impotriva stafilococului

Aceasta miere are proprietati curative si este un remediu natural impotriva infectiilor bacteriene si fungice precum: Staphylococcus aureus, Streptococcus faecalis, Helicobacter Pylori etc.

Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus) poate provoca infectii ale pielii (acnee, foliculita), infectii ale tesutului subcutanat, infectii ale tractului respirator (bronsita, faringita, pneumonie), artrita, osteomielita, infectii de sange (endocardita, sepsis) si alte infectii generale.

Datorita continutului sau ridicat de metilglioxal, mierea de Manuka este un remediu ideal si natural impotriva tuturor acestor infectii.

2. Intareste imunitatea si previne infectiile respiratorii

Datorita numeroaselor sale proprietati curative si efectelor puternice antivirale, mierea de Manuka este eficienta in intarirea sistemului imunitar. Chiar daca vorbim despre oboseala, dureri de cap, o simpla durere in gat sau o infectie a cailor respiratorii, mierea de Manuka este un bun aliat pentru toate aceste probleme.

Mierea de Manuka este, de asemenea, eficienta pentru tratamentul si ameliorarea multor tipuri de probleme respiratorii, cum ar fi sinuzita cronica, rinita, astmul, tusea cronica, pneumonia, bronsita.

3. Intareste sanatatea bucala

Datorita proprietatilor sale antimicrobiene, mierea de Manuka previne formarea placii si protejeaza dintii impotriva cariilor. In plus, acest tip de miere previne si diminueaza efectele parodontitei.

4. Benefic in lupta cu tulburarile gastro-intestinale

Tulburarile gastro-intestinale sunt toate problemele care afecteaza stomacul si intestinele. Flora intestinala joaca un rol esential in digestia si asimilarea substantelor nutritive, dar dupa tratamentul cu antibiotice, flora intestinala devine sensibila si trebuie cautate remedii naturale pentru a o proteja.

5. Vindeca ranile si arsurile

Mai multe studii arata ca mierea de Manuka poate fi eficienta in vindecarea ranilor si arsurilor minore. De asemenea, este benefica in combaterea infectiilor cutanate.

Consumul de miere de Manuka va reduce inflamatia, va ameliora durerea si va fi folosit ca bandaj. Proprietatile antioxidante, antibacteriene si antiinflamatorii sunt eficiente si utile pentru ulcerul piciorului.

6. Ajuta sa ai un somn profund si odihnitor

Mierea de Manuka este perfecta pentru a avea un somn profund si odihnitor. Aceasta miere elibereaza glicogen, o substanta esentiala pentru functionarea optima a organismului in timpul somnului.

7. Scapa de acnee si eczeme

Mierea de Manuka va fi aliatul tau si partenerul tau de frumusete. Datorita efectelor sale antioxidante, antiseptice si antiinflamatorii, acest tip de miere va va ajuta sa scapati de acnee si eczeme.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#miere de manuka, #miere, #beneficii miere de manuka , #sanatate