Mastopexia: Operația care îți redă încrederea în tine

Advertorial
Joi, 07 Octombrie 2021, ora 16:55
5099 citiri
Mastopexia: Operația care îți redă încrederea în tine
mastopexie FOTO: pexels.com

Mastopexia, sau ridicarea sânilor, este o formă de chirurgie plastică care ridică sânii lăsați pentru a corecta anumite aspecte de ordin estetic. De-a lungul vieții unei femei, sânii se vor lăsa în mod natural pe măsură ce îmbătrânește, deoarece sânii nu au țesut muscular, ceea ce înseamnă că nu pot fi întăriți. Așadar unele femei aleg această intervenție pentru a restabili volumul și forma sânilor.

De ce se efectuează mastopexia?

Mastopexia este efectuată pentru a corecta sânii lăsați, care pot apărea ca urmare a gravitației, a îmbătrânirii (cu scăderea grăsimii și a țesuturilor), a sarcinii sau a pierderii în greutate. Fumatul și arsurile solare pot afecta, de asemenea, elasticitatea sânilor. Lăsarea sânilor poate apărea atât la sânii mari, cât și la cei mici. În timp ce sânii lăsați nu afectează sănătatea fizică, aspectul acestora pot afecta stima de sine și, ca urmare, ți-ai putea dori să corectezi această problemă.

Ce se întâmplă în timpul mastopexiei?

În timpul procedurii, chirurgul realizează o serie de incizii, în funcție de tehnica pe care o utilizează. Pielea poate fi îndepărtată din jurul areolei și de sub sâni sau dintr-o singură zonă. Sânul este apoi remodelat, făcându-l să pară mai ferm, iar mameloanele sunt repoziționate, areola fiind remodelată în unele ocazii pentru a se potrivi noii dimensiuni a sânilor.

Uneori, implanturile mamare pot fi inserate în timpul aceleiași proceduri, pentru a efectua o ridicare și mărire a sânilor în același timp operator. În general, mastopexia este mai puțin dureroasă decât alte intervenții chirurgicale ale sânilor și necesită un timp minim de recuperare.

Când este necesară mastopexia?

Pierderea elasticității sânului și lăsarea acestuia este denumită medical ptoză mamară. Chirurgii plasticieni clasifică sânii lăsați în funcție de clasele enumerate mai jos. Acest lucru ajută la orientarea potențialelor opțiuni de mastopexie:

Gradul 1: În ptoza ușoară, mamelonul se află chiar sub limita naturală a sânului, însă tot deasupra porțiunii inferioare a sânilor.

Gradul 2: Cu ptoză moderată, mamelonul merge mai departe sub pliul inframamar, dar cu o porțiune inferioară a sânilor prezenți sub mamelon.

Gradul 3: În ptoză severă, mamelonul se situează mult sub pliul inframamar și nu prezintă masă de porțiune mai mică.

Pseudoptoza: Lăsarea porțiunii inferioare a sânului cu mamelonul deasupra pliului inframamar.

Cine nu ar trebui să fie supusă mastopexiei?

1. Dacă intenționezi să ai o sarcină în curând, nu trebuie să te supui acestei intervenții chirurgicale, deoarece alăptarea ar putea modifica structura sânilor.

2. Dacă ai avut cancer mamar recurent, mastopexia ar putea împiedica depistarea sau tratamentul cancerului.

3. Dacă suferi de obezitate sau de diabet

4. Dacă ești fumătoare

5. Dacă ai implanturi mamare

Cum te pregătești pentru mastopexie?

Va trebui să detaliezi istoricul medical și medicamentos chirurgului tău. Va trebui să efectueazi o ecografie mamară înainte de operație dacă ai sub 30 de ani sau o mamografie dacă ai 35 de ani sau mai mult. Chirurgul va detalia posibilele riscuri și beneficii ale procedurii cu tine. Chirurgul va discuta aspecte precum cicatricile postoperatorii și modificările senzației mameloanelor. Chirurgul va efectua fotografii ale sânilor pentru a detecta orice asimetrie ce trebuie corectată în timpul operației.

Cât de dureroasă este o mastopexie?

Îngrijirea postoperatorie este minimă; ți se va cere să porți un sutien de susținere între 6 și 8 săptămâni. Ar trebui să limitezi activitățile timp de până la șase săptămâni. În termen de două până la trei săptămâni, firele vor fi eliminate. În general, mastopexia este mai puțin dureroasă decât alte intervenții la nivelul sânilor și necesită îngrijire minimă.

Dacă prezinți oricare dintre aceste reacții adverse, contactează imediat medicul: sângerare, infecţie, asimetria sfârcurilor, modificări de sensibilitate ale mameloanelor, fluid acumulat la locul inciziei

După operație, va trebui să:

1. Porți un sutien adecvat (elastic, fără fire și cu bretele reglabile) și un bandaj timp de 1-2 luni

2. Scoți sutienul numai pentru duș

3. Nu porți sutien cu sârmă timp de câteva luni după intervenție

4. Masezi zona pentru a reduce inflamația (dacă este recomandat de specialist)

5. Eviți să ridici lucruri grele, să faci exerciții intense și mișcări bruște

Chirurgul îți va oferi, de asemenea, sfaturi cu privire la îngrijirea ulterioară și cum să cureți rana.

Dacă aveţi întrebări sau nelămuriri despre procedură, vă recomandăm să îl contactaţi pe Dr. Maximilian Muntean, Medic Primar Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Situație incertă în cariera lui Andy Murray
Situație incertă în cariera lui Andy Murray
Tenismanul britanic Andy Murray nu va suferi o intervenţie chirurgicală din cauza accidentării lui gleznă, în timp ce recuperarea lui progresează, deşi momentul revenirii lui la turnee este...
Un adolescent și-a recăpătat vederea după ce a stat cinci ani în întuneric. O tumoră de 8 cm îi ”fura” lumina din ochi VIDEO
Un adolescent și-a recăpătat vederea după ce a stat cinci ani în întuneric. O tumoră de 8 cm îi ”fura” lumina din ochi VIDEO
Un adolescent de 14 ani a fost operat de o tumoră gigant orbitară de 8 centimetri, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi. Reprezentanţii Spitalului Clinic de...
#operatie, #mastopexie, #incredere in sine , #stiri sanatate