Mastile se transforma intr-un accesoriu cool in vremea pandemiei

Miercuri, 22 Aprilie 2020, ora 21:33
5119 citiri
Mastile se transforma intr-un accesoriu cool in vremea pandemiei
Foto: Arhiva Pixabay

In saptamanile care au trecut de la declararea pandemiei de coronavirus, umila masca medicala s-a transformat, pentru foarte multi americani, intr-un accesoriu cool, la moda.

Disponibile acum intr-o multime de stiluri si cu fel de fel de imprimeuri, mastile tind sa inlocuiasca tricourile ca modalitate de a transmite un mesaj despre tine catre cei din jur si sunt afisate cu mandrie de diferite categorii sociale, de la pompieri la jucatorii de baschet si de la rebelii iubitori ai muzicii punk pana la mult mai placizii iubitori de pisici.

"Oamenii devin creativi cu aceste masti. Personal iubesc aceste exprimari de individualitate", a comentat Johnny Pisano, un muzician itinerant care a adaugat si masti personalizate la linia sa de tricouri pe care le comercializeaza online. Mastile sale sunt imprimate cu o imagine emblematica pentru Pisano, in saritura, in timp ce canta la chitara bass, transmite Reuters.

In prezent, mastile sunt obligatorii in numeroase magazine din SUA, in cabinete medicale etc, iar multi americani respecta ordinul autoritatilor de a purta masca atunci cand isi parasesc domiciliul si nu pot pastra distanta sociala pentru a evita raspandirea bolilor.

Magazinul-atelier The Custom Shop din Glastonbury, Connecticut, specializat in productia de draperii si de tapiterii, a fost initial inchis din cauza pandemiei dar s-a redeschis dupa ce s-a reorientat pe productia de masti. Comenzile au venit sub forma unor masti personalizate cu limbi de foc pentru pompieri, cu un far pentru centrul medical Lighthouse Surgery Center din apropiere, sau cu pisici pentru iubitorii de feline, a declarat proprietarul acestei mici afaceri, Jose Moncada.

Chiar si The National Basketball Association (NBA) si varianta dedicata baschetului feminin, Women's National Basketball Association (WNBA) au inceput oficial sa vanda masti cu logourile tuturor celor 30 de echipe masculine din baschetul profesionist american si respectiv 12 echipe feminine la pretul de 15 dolari bucata, odata cu promisiunea ca incasarile vor fi donate organizatiei caritabile Feeding America din SUA si respectiv Second Harvest din Canada.

Daca regulile privind purtarea mastilor se vor extinde dupa sfarsitul verii, la New York, metropola considerata epicentrul pandemiei din SUA dar si capitala modei de pe continentul nord-american, unii comentatori de moda se asteapta ca mastile sa devina complet integrate in colectiile viitoare si sa aiba culoarea neagra, o culoare la moda in acest an.

Altii preconizeaza insa o indepartare de sobrul negru si deschiderea optimista spre masti in culori vii, cu imprimeuri florale sau care imita pielea de sarpe.

"Este un mic element care denota putere. Masca va reprezenta un puternic accesoriu legat de sanatate care va adauga ceva si la felul in care arati", a comentat Avril Graham, editor fashion & beauty la revista Harper's Bazaar.

"Ai putea avea chiar masti sic, pline de farmec, pentru tinute de seara, concepute pentru a accesoriza rochii de seara sau rochii de cocktail. Pentru ca masurile de distantare sociala vor ramane timp de mai multe luni", a comentat Graham.

Inapoi in Brooklyn, Pisano, basistul, spera sa vanda 150 de masti custom-made pe site-ul Etsy.com, inspirat de fanii sai de pe Facebook care au postat imagini in care poarta masti similare, facute acasa. Logoul sau, in saritura cu chitara bass, il ajuta sa vanda de obicei aproximativ 100 de tricouri pe an. Insa el recunoaste ca ideea cu mastile va avea probabil doar o fereastra limitata de actiune, pana la disparitia restrictiilor din vreme de pandemie.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
D-ale carnavalului.