Cele mai bune masti si exfoliante faciale naturale

Marti, 22 Septembrie 2020, ora 06:50
14827 citiri
Cele mai bune masti si exfoliante faciale naturale
Foto: Facebook/Atta Center

Pielea oamenilor este sensibila la variatiile de temperatura si umiditate, deci primavara si toamna are cel mai mult de suferit, pentru ca trebuie sa faca un mare efort de adaptare. Contrar parerii generale, pielea suporta mai bine temperaturile extreme ale iernii si ale verii, deoarece sunt constante.

Toamna este o perioada de tranzitie - tenul devine mai palid, isi pierde tonusul, se deshidrateaza, bronzul de peste vara se estompeaza incet, incet, iar consecintele expunerilor la soare se resimt si imperfectiunile reapar, adesea si mai pronuntate: riduri, pete rosii, exces de sebum. Este perioada ideala pentru gomaj si masti regeneratoare.

Doza de Sanatate a selectat cele mai bune 10 tratamente faciale naturale, pentru recapatarea stralucirii si fermitatii tenului.

Tratamente exfoliante naturale

Exfolierea este foarte importanta, pentru ca indeparteaza celulele moarte, punctele negre si de grasime si curata fata in profunzime. Se efectueza inainte de aplicarea mastilor emoliente sau a cremei.

Tratament exfoliant cu zahar

Unul dintre cele mai ieftine produse exfoliante este zaharul. In plus, exfolierea cu zahar este si foarte simpla.

Dupa ce ati demachiat si curatat bine fata, exfoliati pielea umeda cu putin zahar, frecand cu miscari blande, circulare.

Apoi, indepartati zaharul cu apa rece si aplicati o masca hranitoare sau o crema hidratanta.

Tratament exfoliant cu zat de cafea

Pe fata curata se aplica zatul de cafea, in care puteti picura si un strop de ulei de masline, daca aveti. Apoi frecati usor, cu miscari circulare, ascendente, timp de doua, trei minute.

Clatiti cu apa calduta, apoi cu apa rece.

Dupa acest tratament de exfoliere, nici nu mai este nevoie sa aplicati crema - zatul de cafea este gras, cu sau fara ulei de masline, si lasa fata fina si stralucitoare.

Tratament exfoliant cu miere si migdale

Si mierea are proprietati exfoliante excelente. Hraneste pielea si ajuta la indepartarea celulelor moarte.

Aveti nevoie de o lingurita de miere ecologica, o lingura de zeama de lamaie si doua linguri de migdale pisate.

Se amesteca ingredientele, se aplica pe fata pasta obtinuta si se lasa sa actioneze 15 minute.

Apoi, se clateste-te cu apa. Pielea va ramane fina, hidratata si luminoasa.

Masti faciale naturale

Dupa ce ati exfoliat tenul, duceti rasfatul pana la capat si aplicati si o masca faciala naturala, usor de preparat acasa.

Masca hidratanta cu iaurt, lamaie si miere

Acest trio este magic pentru ten: iaurtul este hidratant si racoros, mierea ofera antioxidanti, vitamine si minerale, iar lamaia contine vitamina C, puternic antoxidant si cu efecte astringente, de inchidere a porilor.

Amestecati o lingura de miere, cu iaurt natural si o lingurita de zeama de lamaie, pana obtineti o pasta, pe care apoi o aplicati pe fata, in strat generos si o lasati sa actioneze o ora.

La final, clatiti cu grija (sa nu va intre in ochi), cu apa calda.

Masca nutritiva cu avocado si ulei de masline

Avocado este un fruct foarte bogat in vitamine, minerale si acid oleic, fiind ideal pentru pielea uscata.

Faceti o pasta din jumatate de avocado si o lingura de ulei de masline, pe care o aplicati pe fata curata si o lasati sa actioneze 20 de minute.

La final, clatiti usor cu apa calda.

Masca emolienta cu lapte, miere si ou

Laptele este foarte benefic pentru piele. Exista chiar legende despre regine care se scaldau in lapte - desi, la acea vreme, cu siguranta nu stiau ca laptele inchide porii, combate secretia de sebuum si stimuleaza productia naturala de colagen, efectele ii erau recunoscute inca de pe atunci.

Intre timp, s-a descoperit laptele praf, care este si mai usor de utilizat pentru mastile faciale.

Amestecati o lingura de lapte praf cu o lingura de miere si un albus de ou, aplicati pasta obtinuta pe fata si lasati-o acolo 15 minute. Apoi, indepartati-o cu apa calda.

Masca antiacnee cu morcovi, iaurt si citrice

Morcovii contin multa vitamina A, foarte benefica pentru acenee si dermatite. In plus, au efect antioxidant si ajuta la prevenirea imbatranirii premature a tenului.

Aceasta este o masca recomandata persoanelor cu tenul gras.

Se amesteca intr-un blender sucul de la o lamaie si o portocala, cu un morcov si o jumatate de cana de iaurt.

Masca se aplica pe fata curata, se lasa sa actioneze 10-15 minute, apoi se indeparteaza cu apa calda.

Masca hranitoare cu migdale

Migdalele au un continut ridicat de acizi grasi si antioxidanti (vitamina E), proprietati excelente pentru hranirea tenului.

Zdrobiti o mana migdale crude si nesarate intr-un mojar sau in rasnita, amestecati-le cu o lingura de iaurt si masati usor fata cu pasta obtinuta. Apoi, lasati-o sa actioneze 15 minute.

La final, spalati cu apa calda.

Masca hranitoare cu banane, miere si ovaz

Potasiul din componenta bananelor hraneste si hidrateaza intensiv pielea.

Zdrobiti o banana decojita, adaugati o lingura de miere si cinci de ovaz si amestecati pana obtineti o pasta omogena. Aplicati pasta pe fata curata, lasati-o sa actioneze 15 minute, iar la final indepartati-o cu apa rece.

Masca nutritiva cu mere, iaurt, miere si germeni de grau

Merele contin din belsug vitaminele A si C, ambele benefice pielii. In plus, nutrientii din mere sporesc natural productia de colagen. Germenii de grau si mierea sunt, deasemenea, surse valoroase de nutrienti, iar iaurtul hidrateaza intens.

Feliati doua mere potrivite si bagati-le in blender impreuna cu o lingura de iaurt, una de miere si una de germeni de grau. Pasta obtinuta se aplica pe fata si se lasa sa actioneze 20 de minute.

La final, se clateste cu apa calda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Postul este una dintre cele mai vechi practici din lume. La finalul Postului Paștelui este recomandat însă postul negru. Asta înseamnă să nu se consume mâncare toată ziua. Doar apa fiind...
#sanatate, #natura, #masti, #cosmetica, #fructe, #miere, #lapte, #gomaj , #remedii naturale