Ce vinuri se potrivesc la masa de Pasti

Miercuri, 28 Aprilie 2021, ora 11:14
4262 citiri
Ce vinuri se potrivesc la masa de Pasti
Vinuri care se potrivesc de Paste FOTO facebook

In apropierea sarbatorilor, la masa de Paste din familie, mancarea traditionala si vinurile bune trebuie sa mearga mana in mana.

Asa cum selectam vinul perfect pentru ocazie, asa trebuie sa ne gandim si la mancarea pe care o servim. Trebuie sa alegem un vin special care pune in valoare preparatele. Fie ca suntem gazde sau invitati, vinul ales da tonul momentelor de bine si completeaza intreaga masa in familie.

Pentru masa de Paste, exista unele reguli nescrise pentru vinuri si asocierea acestora cu bucate traditionale precum: friptura de miel, drobul, cozonacul, pasca si alte mancaruri regasite la mesele romanesti.

Traditia, la romani, este sa incepem masa de Paste cu ciocnirea oualor rosii. Continuam cu drob, branzeturi, legume de sezon - aperitive pe care le asociem cu vinuri albe seci sau demiseci. O Sarba sau o Plavaie pot completa fericit masa de Paste.

"Aceste vinuri seci cu arome florale discrete si gust revigorant deschid apetitul pentru urmatoarele preparate din carne. Mai mult de atat, ele reprezinta si un vin cadou deosebit pentru invitati. De asemenea, vinul demisec alb precum Tamaioasa Romaneasca, se numara si el printre preferintele", spune Livia Girboiu, degustator autorizat.

Friptura de miel cere, fara doar si poate, un vin rosu, care complimenteaza gustul specific al carnii de miel si tempereaza aromele prin aciditatea vinului. "Un vin pe care noi il recomandam este Feteasca Neagra, cum ar fi gama Bacanta sau Livia, care se preteaza de minune acestui fel principal. Tot potrivite acestui soi sunt si sarmalele, spre deliciul gurmanzilor - motiv pentru care Feteasca Neagra devine un vin principal al sarbatorii pascale", a mai dezvaluit Livia Girboiu.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#vinuri Paste, #ce vinuri se potrivesc de Paste, #vinuri si mancare de Paste , #stiri sanatate