Alimentele si bauturile vor avea mai putine calorii

Sambata, 24 Martie 2012, ora 13:51
3472 citiri
Alimentele si bauturile vor avea mai putine calorii
Foto: canada.com

Unii dintre cei mai mari producatori de bauturi si alimente din Marea Britanie, inclusiv Mars si Coca-Cola, au promis ca vor reduce continutul de calorii ale produselor lor.

Nu mai putin de 17 companii au cazut de acord cu asa-numita "afacere de responsabilitate", parte a unei initiative guvernamentale pentru combaterea obezitatii pe teritoriul Regatului Unit, relateaza Sky News.

Coca-Cola Marea Britanie a spus ca va reduce caloriile cu aproximativ 30%, din unele bauturi, pana in 2014, in timp ce Mars a transmis ca va reduce numarul de calorii din batoanele de ciocolata, de la 260 la 250, pana in 2013.

Totodata, lantul de magazine Tesco a precizat ca va scoate un total de aproximativ 1,8 miliarde de calorii din bauturile sale si, impreuna cu alte lanturi de magazine, isi va extinde gama de alimente cu putine calorii.

Cu toate acestea, unii dintre expertii in materie de sanatate au declarat ca aceste masuri nu inseamna aproape nimic.

Un cardiolog spune ca asemenea prevederi pot fi traduse prin faptul ca fiecare persoana ar urma sa renunte la echivalentul a 16 alune uscate prajite in fiecare zi.

"Cred ca impactul acestor masuri va fi absolut neglijabil. Ceea ce trebuie introdus este o legislatie. Cred ca legislatia este cea care are un impact. Prim-ministrul are un scop declarat de a arata ca este un om cu substanta, caruia ii pasa mai mult de sanatatea copiilor nostri decat de profiturile producatorilor de alimente", este parerea medicului cardiolog Aseem Malhotra.

O treime dintre copiii de 10 si 11 ani din Marea Britanie sunt supraponderali sau obezi, in timp ce in cazul adultilor, 60% dintre acestia au probleme cu greutatea. Aceste cifre au dus la propunerea unei taxe asupra mancarilor nesanatoase.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#reducere calorii bauturi, #reducere calorii produse alimentare, #taxa alimente nesanatoase , #calorii