Mananca 3 banane pe zi si vei fi ferit de atac cerebral

Miercuri, 04 August 2021, ora 18:315705 citiri
Mananca 3 banane pe zi si vei fi ferit de atac cerebral

O banana dimineata, la pranz si seara ar aduce organismului tau o cantitate de potasiu suficienta pentru a te pazi de riscul formarii unor cheaguri se sange pe creier. Exact trei banane pe zi scad riscul unui atac cerebral cu 21 procente, a reiesit dintr-un studiu recent.

Cercetatorii britanici si italieni afirma, potrivit Daily Mail, ca numeroase atacuri cerebrale ar putea fi evitate prin consumul alimentelor bogate in potasiu, precum spanacul, nucile, laptele, pestele si lintea.

Desi au mai existat studii in trecut care sugerau ca bananele imbunatatesc tensiunea arteriala, dovezile nu au fost concludente. In ultimul studiu insa, publicat de Jurnalul American de Cardiologie, specialistii au cumulat informatiile a 11 cercetari stiintifice din trecut, cea mai veche datand din anii '60, si au pus cap la cap rezultatele obtinute.

Au descoperit ca o cantitate de potasiu de aproximativ 1.600 miligrame, mai putin decat jumatate din cantitatea consumata in mod normal de un adult, este de ajuns pentru a reduce rispcul atacului cerebral cu o cincime. O banana normala contine in jur de 500 mg potasiu, asa ca 3 fructe pe zi ar fi ideale. O deficienat de potasiu poate duce la batai neregulate ale inimii, iritabilitate, ameteli si diaree.

Cercetatorii de la Universitatea Warwick spun ca majoritatea persoanelor nu consuma doza zilnica recomandata de potasiu. Daca alimentele bogate in aceasta substanta ar fi mai prezente in viata noastra, decesele cauzate de probleme cerebrale ar scadea cu un milion in fiecare an, la nivel global.