Magneziul - capitolul la care sigur ai carente

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 16:34
12938 citiri
Magneziul - capitolul la care sigur ai carente

Cea mai buna metoda de a-ti mentine starea de sanatate intacta este aceea de a crea un echilibru perfect intre elementele chimice din corp, avand grija ca niciunul sa nu fie in exces sau in cantitati mai mici decat trebuie.

Unul dintre acestea, extrem de important, este magneziul. Iata de ce este bine sa ai grija sa mentii intotdeauna ridicat nivelul acestuia, conform Maria's Farm Country Kitchen:

Regleaza nivelul de calciu

Reglarea calciului in organism depinde foarte mult de nivelul de magneziu. Un esec al acestui proces duce la oase fragile, care mai departe duc la fracturi si o multime de alte probleme.

Activeaza vitamina D

Vitamina D este prin definitie o neinteleasa. Cert este insa ca organismul are nevoie de magneziu pentru a activa rezervele acesteia.

Regleaza electrolitii

Oamenii sunt ca niste baterii imense, care functioneaza cu electricitate. Sursa "electricitatii" este reprezentata de 4 elemente cheie: calciu, sodiu, potasiu si magneziu.

Esential pentru digerarea enzimelor

Macronutrientii pe care ii consumi zilnic (proteine, grasimi si carbohidrati) necesita un set de enzime pentru a putea fi corect metabolizati si folositi de catre corp. Magneziul este si el una dintre aceste enzime.

Previne moartea subita din cauze cardiace

Deficitul de magneziu duce la probleme de inima, care adesea sunt ascunse bine si duc la morti subite.

Regleaza enzima care produce colesterolul

Corpul creaza colesterol cu un motiv, dar cateodata acesta apare in exces, mai ales atunci cand nivelul de stres este unul crescut. Daca vrei sa scapi de stres, este bine sa cresti nivelul de magneziu din alimentatie.

Esential pentru producerea energiei

Fiecare sarcina indeplinita de organism necesita energie, inclusiv crearea de noi molecule. Din acest proces nu pot sa lipseasca adenozinul trifosfat si magneziul. Cel din urma este important si in prevenirea depresiei.

Simptome ale deficitului de magneziu:

- sindromul picioarelor nelinistite;

- crampe musculare, in special in timpul noptii;

- un sindrom premenstrual agresiv;

- migrene dese (in jur de 70% dintre migrene sunt colerate cu lipsa sau dezechilibrul de magneziu);

- presiune a sangelui ridicata;

- nivel scazut al zaharului din sange;

- indigestii;

- un somn neodihnitor;

- sindromul Raynaud.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#magneziu importanta sanatate, #magneziu beneficii sanatate, #magneziu prevenire boli, #lipsa magneziu efecte sanatate, #carenta magneziu semne, #deficienta magneziu boli , #vitamine