Liber la mancaruri nesanatoase in vacanta

Sambata, 08 Mai 2010, ora 17:12
2126 citiri
Liber la mancaruri nesanatoase in vacanta
Foto: webmd.com

Este sezonul tentatiilor si al vacantelor, atunci cand avem liber la inghetata, ciocolata, grasimi, sucuri acidulate, putin sedentarism, pentru ca vacanta este asociata de regula cu libertatea de a face orice dorim si de cele mai multe ori vrem sa stam si sa mancam ceea ce este nesanatos.

Un studiu al cercetatorilor americani a aratat ca in general, din vacanta, intoarcerea se face cu un kilogram in plus, in medie, care nu mai este pierdut pe tot parcursul anului. Deci daca vrei sa ai jumatate de an cu cel putin un kilogram in plus, lasa-te liber in vacanta si neglijeaza ceea ce consumi, informeaza webmd.com.

Exista cazuri in care exista capcane culinare ce nu permit cunosterea exacta a ingredientelor, grasimilor si modul de preparare pentru orice mancare.

Tocmai de aceea, uneori, fara sa stim de ce, venim din vacanta cu tensiunea arteriala ridicata, la fel valorile colesterolului si mai obositi decat eram inainte de a pleca.

Puiul intreg, la cuptor, este delicios. Daca esti intr-o zona in care aceasta mancare este la mare cautare, cu atat mai mult il vei servi cu multa pofta. Trebuie sa stii insa ca are multe calorii, grasimi saturate si dupa o astfel de masa colesterolul tau va fi considerabil imbunatatit.

Sau daca in meniu exista la multe sortimente de umpluturi si nu poti rezista tentatiei de a-ti comanda ceva, trebuie sa stii ca amestecul contine mult unt, carne bogata in grasimi si sosuri bogate in saruri. O astfel de portie normala inseamna 550 de calorii doar din felul doi.

Orice friptura o servesti cu garnitura. Si cum piureul este traditional, trebuie sa stii ca optezi insa pentru 238 de calorii numai din acest produs, sare si margarina excesiva. Deci gandeste-te de doua ori.

Traditionala placinta (cu mere, dovleac sau branza) este delicioasa si hranitoare, dar trebuie sa stii ca este bogata si in zahar si calorii. Deci poti consuma atat cat de multa placinta doresti, dar sa te astepti la kilogramul in plus de dupa.

Aperitivele foarte pretentioase, minimaliste, care sunt asezate foarte frumos in farfurie si parca te imbie sa le gusti sunt bogate in grasimi. Chiar daca sunt foarte mici, chiar iti ofera impresia ca ai putea manca in exces, contin multe calorii, dar si grasimi.

Reteta bucovineana de tocinei (un fel de chiftelute de cartofi servite cu smantana) a cucerit multi turisti. Se serveste in general la cina, dar nu uita ca grasimile din prajeala, amidonul si alimentatia bogata caloric servita seara nu iti vor face deloc viata usoara dupa concediu.

De fiecare data cand te duci sa vizitezi cate un obiectiv al zonei in care te afli in vacanta, treci pe langa popcornul invelit in caramel si iti este pofta. Daca vei ceda, trebuie sa stii ca aceasta este una dintre cele mai sigure cai catre kilogramele in plus. Desi popcornul se recomanda pentru a fi servit intre mese, caramelul este complet daunator kilogramelor tale.

Mixurile de bauturi, desi nu par, sunt bogate in calorii. Daca ai in pahar si alcool si lapte si ceva acidulat, trebuie sa te astepti la cateva calorii in plus de care nu ai nevoie.

Ciocolata, prajiturile si inghetata sunt poate cele mai frecvente tentatii ale vacantei. Pentru a face fata acestui val de libertati pe care crezi tu ca ti-l ofera concediul, poti tine seama de cateva ponturi utile pentru ca anul acesta sa nu te intorci cu cateva kilograme in plus.

Mananca incet fiecare masa. Daca simti ca iti este greu, poti chiar sa incepi o conversatie, pentru a fi obligat sa scazi ritmul cu care mananci. Daca mergi la petrcere, incearca sa te asezi cat mai departe de locul mesei sau bufetului suedez.

Cand esti satul in proportie de 80% incheie masa si anunta chelnerul ca ai terminat. Si nu uita guma de mestecat de dupa masa, ajutorul tau de nadejde pentru evitarea meselor in plus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#mancare vacanta, #tentatii vacanta, #mancare calorii, #cura slabire vacanta , #cura slabire