Legumele si fructele pun in pericol fertilitatea barbatilor

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 22:48 3774 citiri
Foto: Arhiva

Afirmatia, socanta la prima vedere, este facuta de cercetatorii britanici, care sustin ca legumele si fructele au o concentratie periculos de mare de pesticide. In cadrul unei cercetari recente, s-a aratat ca majoritatea covarsitoare a tipurilor de pesticide interfereaza cu actiunea testosteronului, hormonul sexual masculin.

Din 37 de pesticide testate, 30 interferau cu testosteronul, esential pentru un sistem reproductiv masculin, relateaza Daily Mail.

Iar efectele sunt mai cu seama serioase in stadiul fetal, nivelul mic de testosteron efeminand si marind riscul aparitiei unor defecte ale aparatului reproductiv, ca mai tarziu sa poata aparea chiar si cancerul testicular sau deteriorarea calitatii spermei.

Cercetarea, finantata de Comisia Europeana, s-a concentrat pe actiunea pesticidelor utilizate la nivel european. Tot pesticidele au fost gasite vinovate si pentru aparitia bolii Parkinson si tot despre ele alte studii au aratat ca pot avea ca efect un IQ mic.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
URMARE A ALIMENTATZIEI MODERNE, CU PLANTE TRATATE CU PESTICIDE O SA FIM INLOCUITZI DE AIA CARE NU AU ACCES LA ALIMENTATZIA MODERNA ...