Le dam sau nu copiilor mici mancare de post? Sondaj Ziare.com

Duminica, 21 Aprilie 2019, ora 21:265567 citiri
Le dam sau nu copiilor mici mancare de post? Sondaj Ziare.com
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Pentru ca ne aflam in Postul Pastelui, care presupune pentru crestinii ortodocsi, din punct de vedere al nutritiei, renuntarea pentru sapte saptamani la alimentele de origine animala si inlocuirea acestora cu alimente de origine vegetala, am vrut sa aflam de la specialisti care poate fi impactul acestui tip de alimentatie asupra copiilor.

Din punct de vedere medical, in cazul copiilor mici, subponderali sau care au deja carente alimentare sau boli cronice, nu este oportuna eliminarea carnii si a lactatelor din alimentatie, ne-a explicat dr. Lavinia Nedelea, medic specialist endocrinolog si nutritionist, intr-un articol pe aceasta tema.

Cu toate acestea, in cazul copiilor mai mari, atunci cand toata familia tine post, acest regim de nutritie poate prezenta si unele beneficii, pe termen scurt si daca alimentele sunt alese cu atentie.

Insa aici nu vorbim despre folosirea preparatelor "de post" care imita carnea sau lactatele, ci despre oportunitatea de a consuma mai multe legume, verdeata, fasole, linte, mazare, fructe si cereale integrale, explica nutritionistul.

Va invitam sa urmariti articolele dedicate acestui subiect din rubrica Tu stii ce mananci? si va cerem parerea in cadrul unui sondaj online:

Le dam sau nu copiilor mici mancare de post?

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News