Laptele nu este sanatos?

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 13:19
9359 citiri
Laptele nu este sanatos?
Foto: www.medco.ro

Laptele nu este chiar atat de sanatos pe cat credem. El poate provoca diabet, cancer si alte afectiuni grave. Acest aliment nu este o sursa foarte buna de calciu pentru corpul uman, arata studiile stiintifice.

Studiile efectuate de-a lungul ultimilor zeci de ani arata ca produsele derivate din lapte pot sa provoace probleme ale colecistului, ale intestinelor si chiar cancer, scrie Sott. Alte afectiuni pe care le aduce laptele in corpul uman sunt alergiile si intolerantele alimentare.

Intolerante si alergii

Intolerantele, in cazul copiilor, pot duce chiar la simptome alergice foarte grave. Aproximativ 75% din populatia lumii are un nivel de intoleranta la lactoza. Ea apare mai mult la asiatici (85%) si afro-americani (50%), iar la caucazieni procentul este de 10%. In plus, procesul de pasteurizare distruge toate enzimele care, altfel, ar ajuta la digerarea laptelui.

Schimbari hormonale si cancer

Unele componente ale laptelui contin hormoni si factori de crestere. Laptele contine nu mai putin de 50 de hormoni. Consumul de lapte de vaca poate duce la schimbari hormonale in corp si chiar afecta echilibrul insulinei. Drept rezultat, cancerul este o boala care poate aparea in urma acestor procese hormonale.

Cele mai intalnite tipuri de cancer sunt cel de prostata si mamar. De exemplu, consumul excesiv de produse obtinute din lapte si de calciu a fost asociat cu cancerul la prostata. Si cancerul la testicule este asociat cu consumul in exces de astfel de produse.

Diabetul de tipul I

In cazul copiilor, laptele pentru cei mici a fost asociat cu diabetul de tipul I. In cazul in care copilul consuma in primele trei luni lapte de vaca, atunci riscul este mai mare, arata cercetarile. Se pare ca anticorpii din corp ataca celulele care dau nastere insulinei in pancreas, si nu anumite proteine din lapte, asa cum ar trebui.

Parkinson si boli de inima

Laptele a fost asociat si cu maladia Parkinson, dar si cu bolile de inima. In SUA, au fost urmariti timp de noua ani 130.000 de adulti. Cei care consumau produse pe baza de lapte aveau un risc mai mare de a face Parkinson. Mai predispusi sunt barbatii. Cei carora le place laptele foarte mult trebuie sa mai stie ca el creste riscul de accident vascular cerebral sau poate duce la atac de cord.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#alimente mancare lapte boli afectiuni, #cancer prostata diabet copii, #intoleranta lactoza parkinson , #alimente