Lampile UV si siguranta personalului care lucreaza la birou

Advertorial
Joi, 06 Mai 2021, ora 17:22
6431 citiri
Lampile UV si siguranta personalului care lucreaza la birou
lampi uv FOTO: biocomp.ro

Achizitionarea unei lampi UV pentru a dota spatiile de birouri este o optiune preferata de administratorii companiilor care pun pret pe sanatatea si productivitatea angajatilor lor. Personalul care lucreaza in acelasi birou impreuna cu alti colegi sau cu clientii este supus imbolnavirilor cu diferite virusuri si bacterii. In contextul pandemiei cu noul Coronavirus care a imbolnavit milioane de oameni si a fortat alte cateva milioane sa lucreze de la domiciliu, folosirea lampilor UV in birouri este mai mult decat necesara.

Dezinfectarea cu ultraviolete - sigura, rapida, eficienta, economica

Folosirea lampilor UV pentru dezinfectarea spatiilor de birouri este modalitatea preferata de administratorii companiilor de traduceri, SEO, marketing, call center si din alte domenii care implica munca la birou. Dezinfectia cu razele ultraviolete asigura igienizarea aerului si spatiilor, birourilor, unitatilor de productie, unitatilor in care se lucreaza cu publicul, spatiilor publice sau medicale, eliminand in mod eficient toate microorganismele care sunt daunatoare sanatatii.

Lampile bactericide sunt folosite pe scara larga, indeosebi in unitatile spitalicesti, de invatamant, dar si in cladiri de birouri, fiind aliati indispensabili in lupta cu SARS-CoV-2 si cu alte virusuri si bacterii nocive. Lumina UV are rolul de a inactiva microorganismele, ca urmare a deteriorarii acizilor nucleici, ceea ce inseamna ca este extrem de eficienta impotriva:

  • organismelor patogene si a celor responsabile de poliomielita, holera, febra tifoida, hepatita;
  • altor boli virale, bacteriene si parazitare.

Cum sa alegi lampa bactericida UV pentru biroul angajatilor tai?

Alegerea unei lampi UV nu este facila, dar este cu siguranta un avantaj in fata virusurilor si bacteriilor. Prin urmare, pentru a face alegerea perfecta pentru nevoile fiecarei afaceri in parte, este important ca administratorii sa cunoasca cateva aspecte importante ce caracterizeaza aceste produse. Cea mai importanta componenta este tubul, care are un aspect comun, asemanator tuburilor fluorescente si care este confectionat din sticla speciala, numita cuart, continand un invelis protector care limiteaza deprecierea luminii UV catre valori joase.

Lampile bactericide cu lumina UV au o eficienta maxima, distrugand in mod irevocabil bacteriile, virusurile, mucegaiurile, fungii si alte microorganisme. Astfel, se mentine sanatatea angajatilor care lucreaza in birouri, fie ca au sau nu contact cu publicul.

De asemenea, eficienta lampilor UV este direct proportionala cu puterea lor masurata in W si durata de timp a expunerii. Practic, cu cat mai mare este puterea lampii si cu cat mai mare este timpul de expunere, cu atat tratamentul UV este mai eficient.

Dincolo de puterea in W a tubului, un alt aspect important de analizat este capacitatea de a emite sau nu ozon in timpul sterilizarii. Astfel, lampile bactericide sunt de mai multe tipuri, cele care au capacitatea de a steriliza suprafetele pe care lumina UV cade direct si cele cu ozon, care asigura dezinfectia aerului din incapere (in ciuda zvonurilor, lampile cu ozon NU dezinfecteaza suprafetele).

Lampile bactericide ce sterilizeaza suprafetele si obiectele dintr-o incapere sunt cele care nu produc ozon si care au un efect maxim doar asupra obiectelor expuse direct luminii sau celor care se afla in raza luminii. O lampa UV care emite lumina UV sterilizeaza suprafetele lucrurilor precum haine, incaltaminte, lenjerii de pat, mobilier si poate fi folosita pentru curatarea interioara. Pentru a dezinfecta complet o incapere, este necesara o lampa bactericida ce sterilizeaza atat suprafetele, cat si aerul din incinta unde este expusa.

Compania BIOCOMP, cu o experienta de 30 de ani in domeniu, ofera in exclusivitate sistemul de Biosecuritate Ecologica Integrata, pentru dezinfectia eficienta a aerului, suprafetelor si a obiectelor. Descopera lampile bactericide BIOCOMP, caracterizate de o eficienta de 99.99% impotriva actiunii agentilor patogeni.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#lampi uv, #lampi uv distrugere coronavirus, #utilizare lampi uv , #sanatate