Jocurile video intarzie efectele imbatranirii

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 17:401348 citiri
Jocurile video intarzie efectele imbatranirii
foto: radnerd.com

Cercetatorii americani sustin ca jocurile video pot ajuta persoanele in varsta sa-si pastreze pentru mai mult timp o memorie buna si o minte ascutita, stimuland creierul si, mai nou, intreg corpul uman.

"Tot mai multe dovezi arata ca jocurile pe computer imbunatatesc reflexele adultilor, viteza de procesare a informatiilor, memoria, atentia si orientarea in spatiu", spune psihologul Jason Allaire, profesor al Universitatii Carolina de Nord, citat de HealthDay.com.

Mai mult, cu ajutorul consolei interactive Nintendo Wii, persoanele in varsta pot face si o serie de exercitii fizice usoare, de intretinere, cu ajutorul jocurilor video.

"Wii este un aparat de exercitii perfect tocmai pentru ca este foarte simplu. A fost introdus deja in multe centre de ingrijire a batranilor, care incep sa-l foloseasca in numar tot mai mare", spune profesorul Allaire.

Cercetatorul american sustine ca noile jocuri virtuale solicita atentia batranilor, le stimuleaza creierul, reactivand procesul de invatare, si incurajeaza interactiunile sociale.

Cu toate acestea, Allaire recunoaste ca exista metode mai bune prin care oamenii pot contracara efectele imbatranirii, cum ar fi mersul pe bicicleta si invatarea unei limbi straine.