Invata sa iubesti legumele din farfuria ta

Joi, 06 Mai 2010, ora 12:10
2784 citiri
Invata sa iubesti legumele din farfuria ta

Puteti sa manancati legume la fiecare masa? Daca nu puteti manca legume zilnic, stati linistit, nu sunteti singurul. Potrivit sondajelor recente, numai unul din patru adulti este capabil sa manance legume de trei sau mai multe ori pe zi.

Unii oameni nu reusesc sa manance legume pentru ca nu le place gustul, altii pur si simplu nu au obiceiul de a manca legume in mod regulat, iar altii sustin ca nu le tin de foame. Manancand legumele fierte ca atare, fara sa fie o garnitura la un alt fel de mancare, poate fi descurajator pentru multi oameni.

Cu toate acestea, legumele pot aduce o multime de beneficii pentru sanatatea ta.

De aceea, Regimes Maigrir te invata cum sa iubesti legumele, astfel incat sa le introduci in alimentatia ta.

Pentru a manca mai multe legume puteti incepe prin cresterea cantitatii consumate, prin ascunderea lor printre produse zaharoase, picante, foarte aromate sau parfumate.

De exemplu, puteti incerca sa consumati morcovi rasi ca garnitura la carnati sau sa gatiti spanac pe care sa il amestecati intr-un blender cu sos de curry. Puteti sa combinati, de asemenea, desert de dovleac cu caramel sau puteti adauga in lasagna spanac fiert. Aceste amestecuri vor ajuta mintea ta sa se adapteze la ideea de a manca legume si vei invata sa iubesti legumele.

Desigur, puteti utiliza sosuri si condimente daca manancati legume crude, pentru a adauga aroma (si substante nutritive). Mancati o salata din morcovi, telina, ardei, castraveti cu sos de humus. Incercati sa consumati fructe si legume la aburi cu lapte.

Atunci cand sunteti acasa, adaugati peste legume putina sare, piper si usturoi.

Variati tipurile de legume pentru a alege ce va place. Adaugati legume proaspete, congelate, conservate, legume preparate la abur. Puteti consuma legume inclusiv la pizza sau la sandwich-uri.

Daca inca nu esti convins ca vrei sa mananci legume, incearca sa consumi fructe si legume mai "tinere", preferabil cumparate din piata direct de la producator si nu de la supermarket, pentru ca ele nu au gustul atat de intens.

Daca nu va plac cruditatile, alegeti sa mancati legume prajite peste care sa puneti aroma pe care o preferati. Gustul este cel mai bun maestru culinar.

De asemenea, mananca mereu legumele de sezon, deoarece sunt mai proaspete, mai sanatoase si au un gust mai bun per ansamblu. Chiar daca gasesti mereu in comert toate fructele si legumele, ele sunt cu siguranta din import si au gustul schimbat pentru a rezista la transport.

Ori de cate ori este posibil, incercati sa cumparati o leguma pe care nu ati mai mancat-o inainte. Este important in acelasi timp sa consumati si legume pe care nu le-ati mai gustat de ani de zile.

De exemplu, poate ca urai broccoli fiert cand erai copil, dar daca ai gusta ti-ai putea da seama ca are un gust mai bun acum.

Uneori, gustul unei legume este dat de modul cum e gatit. Daca nu iti place gustul fiert, incearca orice alta varianta pana gasesti ce ti se potriveste.

Dupa ce mancati legume la doua mese pe zi timp de sase luni, incercati sa extindeti gama de legume consumata cu diferite arome. Papilele tale gustative s-ar putea sa isi multumeasca.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#legume alimentatie, #consumul de legume, #mancare legume , #legume